Ολλανδία: Απειλή για ένοπλη επίθεση κλείνει σχολεία στο Λέιντεν

Aναστάτωση  έχει προκληθει απο χθές το βράδυ στην πόλη στην πόλη Λέιντεν της δυτικής Ολλανδίας. Οι δημοτικές Αρχές και η αστυνομία, σε συνεργασία με την εισαγγελία, αποφάσισαν χθες το βράδυ να κλείσουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της μικρής αυτής πόλης, περίπου 20 στο σύνολό τους, μετά την ανάρτηση σε ιστότοπο «σοβαρής» απειλής, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

«Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους σπουδαστές«, ανέφερε η απειλή στον αμερικανικό ιστότοπο 4chan.org, η οποία ήταν γραμμένη στα αγγλικά. «Είναι ένα σχολείο σε μια ολλανδική πόλη, η οποία ονομάζεται Λέιντεν και θα χρησιμοποιήσω ένα Colt Defender των 9 χιλιοστών«, συνεχίζει το μήνυμα, ο αποστολέας του οποίου εξηγεί ότι χρησιμοποίησε τον ιστότοπο αυτό για να μην μπορέσει η αστυνομία να ανακαλύψει τα ίχνη του.

Οι διευθυντές των σχολείων θα συνεδριάσουν εντός της ημέρας για να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πάντως, όπως εγινε γνωστό ενας πρώην μαθητής του βρετανικού σχολείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Φουρσότεν, μια μικρή πόλη ανάμεσα στη Χάγη και το Λέιντεν, συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας, αλλά από την η τοπική αστυνομία δεν έγιναν γνωστες άλλες λεπτομέρειες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΕΙΛΗ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΛΕΙΝΤΕΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!