Οικουμενικός Πατριάρχης: Διαψεύδει τις φήμες ότι παραιτείται - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
1
Δεκέμβριος
Back

Οικουμενικός Πατριάρχης: Διαψεύδει τις φήμες ότι παραιτείται

Διάψευση φημών περί παραιτήσεώς του από τον Οικουμενικό Θρόνο για λόγους υγείας, έκανε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συνάντησή του με την εν Τουρκία Ιεραρχία του Θρόνου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να έρθει στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει η Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 30 χρόνια του κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε διαφανεί από το Φανάρι, η δυσαρέσκεια του Οικουμενικού Πατριάρχη για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας να παραχωρηθεί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών τη χρήση ναών στο κτήμα Προμπονά, για διάστημα 50 ετών.

Η ενόχληση είχε να κάνει κυρίως με τον χρόνο που συζητήθηκε η παραχώρηση των ναών αυτών αλλά και για το ότι η διαμάχη Φαναρίου και Εκκλησίας της Ελλάδος για το συγκεκριμένο θέμα, έχει πάρει την δικαστική οδό και δεν έχει τελεσιδικήσει.

Επίσης ενόχληση προκάλεσε το γεγονός ότι το θέμα ανακινήθηκε με επιστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο δημοτικό συμβούλιο στις 25 οκτωβρίου. Μέχρι σήμερα πάντως δεν φαίνεται να επηρεάζεται η επίσκεψη στην Αθήνα του κ. Βαρθολομαίου.

Μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εξέφρασε στους Ιεράρχες τη βαθιά ευχαριστία του για τις εκδηλώσεις του σεβασμού, της αγάπης και της συμπαράστασης τους, ενώ δέχθηκε άνθη και γλυκά, ως καλωσόρισμα για την επιστροφή του από την Αμερική και ευχές για «περαστικά», υγεία και μακροημέρευση στο πηδάλιο της Εκκλησίας.Εκ μέρους της Ιεραρχίας, ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος, ο οποίος κατά την περίοδο της απουσίας του Παναγιωτάτου εκτελούσε χρέη Πατριαρχικού Επιτρόπου, ευχαρίστησε τον Θεό για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Πατριάρχη του και του ευχήθηκε μακροημέρευση και δύναμη στα καθήκοντά του.Νωρίτερα, ο Παναγιώτατος δέχθηκε τον πρέσβη της Αυστρίας στην Άγκυρα, Johannes Wimmer, με τον οποίο είχε συζήτηση πάνω σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!