οι-τούρκοι-το-τερμάτισαν-αμφισβητούν-837352
ΚΟΣΜΟΣ | 17.08.2022 | 16:00

Οι Τούρκοι το τερμάτισαν: Αμφισβητούν ελληνικά νησιά με αφορμή γέφυρα που δεν θα κατασκευαστεί

Τον εαυτό τους ξεπερνούν κάθε φορά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που είναι ταγμένα στο να ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα υπηρετώντας τις αντιστόρητες και παράλογες αιτιάσεις της Άγκυρας.

Αυτή τη φορά πρωταγωνιστεί η εφημερίδα Sozcu η οποία έβαλε στο στόχαστρο την Κάλυμνο και τη Λέρο, δύο νησιά τα οποία, σύμφωνα με την τουρκική ρητορική, είναι «αμφισβητούμενες περιοχές».

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η τουρκική εφημερίδα, η οποία πολλάκις έχει πρωταγωνιστήσει με εμπρηστικά δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας, επικαλείται ένα έργο το οποίο εδώ και χρόνια έχει ακυρωθεί και δεν θα κατασκευαστεί.

Πρόκειται για το σχέδιο δημιουργίας μιας γέφυρας η οποία θα ένωνε τα δύο νησιά των Δωδεκανήσων, σχέδιο που, όμως, δεν ευοδώθηκε ποτέ.

Η τελευταία αναφορά, μάλιστα, στο σχέδιο αυτό για τη μήκους 760 μέτρων γέφυρα ήταν το 2018 όταν τότε είχε παρουσιαστεί η έρευνα ενός ιδιώτη.

Αυτό, πάντως, δεν εμπόδισε την τουρκική εφημερίδα να αναφέρει στο δημοσίευμά της για το ανιστόρητο επιχείρημα για «νησιά που δεν θα έπρεπε να είναι κατοικημένα σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης».