οι-τούρκοι-ευχαριστούν-την-ελλάδα-και-1134367
ΚΟΣΜΟΣ | 08.02.2023 | 10:50

Οι Τούρκοι ευχαριστούν την Ελλάδα και τους Έλληνες διασώστες (φωτο, βίντεο)

Την ευγνωμοσύνη τους στην Ελλάδα και στους άνδρες της ΕΜΑΚ που συμμετέχουν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων στη γειτονική χώρα, εκφράζουν Τούρκοι πολίτες μέσω twitter.

H διάσωση ενός κοριτσιού από την ΕΜΑΚ έγινε viral και προβλήθηκε από πολλά τουρκικά δίκτυα.

«Ευχαριστώ Ελλάδα» (Teşekkürler Yunanistan) γράφουν τις τελευταίες ώρες Τούρκοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αναφερόμενοι στους Έλληνες διασώστες τους αποκαλούν «αδέλφια».

«Κοίτα, αδελφή, αυτή είναι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Αυτοί οι άντρες κλαίνε επειδή έσωσαν ζωντανό ένα 6χρονο κορίτσι από το σπήλαιο. Είναι ευτυχείς που κατάφεραν να σώσουν ένα 6χρονο κορίτσι πριν πεθάνει. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, ίσως αυτό το κορίτσι να μην είχε προσεγγιστεί. Χαίρομαι που ήρθαν” γράφει μία γυναίκα.

«Όμορφοι άνθρωποι που χάρηκαν σαν να είχαν σώσει τα δικά τους παιδιά και έκλαιγαν από χαρά. Δόξα τω Θεώ είστε ο γείτονάς μας, δεν θα το ξεχάσουμε» γράφει ένα από τα tweets.

«Ένας γενναίος εχθρός είναι καλύτερος από έναν ταπεινό φίλο» επισημαίνεται σε άλλο.

«Αγαπητοί Έλληνες, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη φωτογραφία. Έχετε έναν Τούρκο φίλο στην Ανατολία. Σας αγαπώ, μείνετε υγιείς» τονίζεται σε μία ανάρτηση.

«Θα σε θυμάμαι με αυτή τη φωτογραφία, όχι με τον πόλεμο που έγινε πριν από δεκαετίες. Ευχαριστώ Ελλάδα» αναφέρει άλλος χρήστης.

«Υπήρχε κάποιος που απειλούσε ότι αν οι Κωνσταντινουπολίτες βήξουν, θα έχετε σεισμό επειδή δεν μπορούσε να πάρει βίζα για την Ελλάδα» αναφέρει ένας Τούρκος πολίτης.

“Η Ελληνική Κρατική Τηλεόραση ΕΡΤ άνοιξε έτσι τις πρωινές ειδήσεις! Ευχαριστώ Ελλάδα”, γράφει ένας άλλος πολίτης.