οι-ταλιμπάν-αποκεφάλισαν-αθλήτρια-εθ-80758
ΚΟΣΜΟΣ | 21.10.2021 | 16:55

Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια εθνικής ομάδας

Φρίκη επικρατεί στο Αφγανιστάν, καθώς η Μαχτζαμπίν Χακίμι έγινε η δεύτερη αθλήτρια βόλεϊ που δολοφονείται από το καθεστώς των Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Η δολοφονία αυτή φαίνεται να έλαβε χώρα στις αρχές του Οκτώβρη, ωστόσο η οικογένειά της έμεινε στη σιωπή για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Η Μαχτζαμπίν αγωνιζόταν στο στο παιδικό τμήμα της εθνικής ομάδας και μάλιστα ήταν μία από τις πιο σπουδαίες αθλήτριες βόλεϊ στην πατρίδα της.

Μετά από τη φρικτή αυτή δολοφονία, οι Ταλιμπάν δημοσίευσαν φωτογραφικό υλικό στα social media από το κομμένο κεφάλι της νεαρής αθλήτριας.

Μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, πολλές γυναίκες αθλήτριες δέχονται απειλές καθημερινά σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Σοθράγια Αφζάλι. Όπως γίνεται αντιληπτό, η ασφάλεια των γυναικών στο Αφγανιστάν πλέον με την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, είναι συνεχώς υπό απειλή.

Οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας:

«Όλα τα μέλη της ομάδας και οι υπόλοιπες γυναίκες αθλήτριες είναι σε πολύ κακή κατάσταση, σε απόγνωση και πανικό. Όλοι έχουν αναγκαστεί να μεταφερθούν σε άγνωστα μέρη. Οι προσπάθειες να κερδίσουν την υποστήριξη παγκόσμιων οργανισμών και χωρών προκειμένου να καταφέρουν να διαφύγουν, προς το παρόν αποτυγχάνουν».