Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων στην Καμπέρα - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
29
Μάρτιος
Back

Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων στην Καμπέρα

Mε την εφαρμογή του νέου (τοπικού) νόμου που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ των ομοφυλόφυλων έγιναν το Σάββατο στην Καμπέρα της Αυστραλίας οι πρώτοι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Ο νόμος ψηφίστηκε από το πολιτειακό κοινοβούλιο της Περιοχής Πρωτευούσης και δεν ισχύει σε όλη την αυστραλιανή επικράτεια. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας να κηρυχθεί ο νόμος αντισυνταγματικός. Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του την Πέμπτη, αλλά έως τότε πολλά ζευγάρια ομοφυλόφιλων εκδήλωσαν το ενδιαφέρουν τους να τελέσουν τους γάμους τους. Μεταξύ αυτών που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου είναι και οι Ουλίσις Γκάρσια και Κρεγκ Μπέρι που δήλωσαν ότι θα παντρευτούν όσες φορές χρειαστεί έως ότου οι γάμοι των ομοφυλόφιλων αναγνωριστούν παναυστραλιανά.

«Ακόμα κι αν το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει αντισυνταγματικό τον γάμο μας και τον ακυρώσει εμείς θα ξαναπαντρευτούμε. Αυτός είναι ο δεύτερος γάμος μας. Για μας είναι και μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τον έρωτά μας» είπε ο Κρεγκ Μπέρι.

Το ζευγάρι δήλωσε ότι έχει την πλήρη στήριξη των οικογενειών και των φίλων τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!