Οι πρώτες φωτογραφίες από την Παλμύρα μετά την εκδίωξη του ISIS (φωτο & βίντεο)

Στα χέρια τους πήρα ξανά οι κυβερνητικές δυνάμεις την ιστορική πόλη της Παλμύρας, την οποία είχε καταλάβει το ISIS τον Μάιο του 2015.

Η συριακή δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις και ο στρατός με τη βοήθεια της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ανακατέλαβαν την πόλη.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα στρατηγικό πλήγμα για το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας, σε συντονισμό με τις λαϊκές ένοπλες δυνάμεις, έχουν πάρει τον έλεγχο της αρχαίας ακρόπολης Παλμύρας, προκαλώντας πολλές απώλειες στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους», τονίζουν τα συριακά κρατικά μέσα.

Οι πρώτες φωτογραφίες παρουσιάζουν στρατιώτες να βρίσκονται στην ιστορική πόλη της Συρίας, αποκαλύπτοντας τα μνημεία που κατέστρεψε το Ισλαμικό Κράτος.

 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Συρία μέσω δικτύου πηγών, σημείωσε πως ακόμη γίνονται μάχες έξω από την πόλη.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε την αρχαία πόλη, η οποία ήταν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με τον διευθυντή Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας Μααμούν Αμπντελκαρίμ να δηλώνει πως οι ναοί θα ανοικοδομηθούν.

«Είμαι τόσο ευχαριστημένος που η απελευθέρωση πλησιάζει… που αυτός ο εφιάλτης τελειώνει προτού να είναι πολύ αργά, δηλαδή που αποφεύγουμε μια πλήρη καταστροφή της αρχαίας πόλης», είχε πει.

Την Παρασκευή, το NBC ανέφερε πως οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις σκότωσαν το «Νο 2» του ISIS, Haji Iman, ο οποίος εθεωρείτο το δεξί χέρι του Omar al-Baghdadi, αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ISIS, ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΥΡΙΑ, ΠΑΛΜΥΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!