Οι 10 πιο δημοφιλείς χρήσεις του κινητού μας!

Είναι λογικό η χρήση του κινητού μας τηλεφώνου να έχει αλλάξει. Άλλωστε από τις λεγόμενες «παντόφλες» τα τεράστια κινητά, έχουμε περάσει στα λεγόμενα «έξυπνα» τηλέφωνα, αγγλιστί «smartphone».

Αρχικά η χρήση τους ήταν καθαρά διεκπεραιωτική και κάναμε μόνο τηλεφωνικές κλήσεις, σήμερα, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μέσα από αυτό. Ακόμη και καφέ, που λέει ο λόγος. Οι 4 στους 10 χρήστες των smartphone υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να έχουν τηλέφωνα, για να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από τηλεφωνικές κλήσεις.

Ο λόγος αυτός, οδήγησε σε ακόμη μια έρευνα των «συνήθων υπόπτων» σε αυτές Βρετανών. Η απαραίτητη χρήση του κινητού έκανε τους συμμετέχοντες στην έρευνα να δηλώνουν ότι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν την καθημερινότητά τους χωρίς αυτό, μιας και σήμερα το κινητό δεν αποτελεί μόνο μία συσκευή επικοινωνίας, αλλά μια συσκευή, που διευκολύνει τη ζωή μας.

Η έρευνα που έγινε από το Hailo, βρήκε ότι ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο για 1 ώρα και 52 λεπτά, κατά μέσο όρο την ημέρα. Τον περισσότερο χρόνο τον ξοδεύει για να στέλνει γραπτά μηνύματα, e-mail, να μπαίνει στο διαδίκτυο και φυσικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Αντίθετα, χρησιμοποιεί μόνο τα 20 λεπτά από το χρόνο χρήσης του κινητού του για να κάνει κλήσεις.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 2.000 άνθρωποι και τα ευρήματα έδειξαν ότι ακόμη και η αριθμομηχανή ή το ημερολόγιο έχουν μεγαλύτερη σημασία και χρήση από τις τηλεφωνικές κλήσεις. Ακόμη, τα προγράμματα πλοήγησης, όπως το Google, χρησιμοποιούνται περισσότερο από κάθε άλλη εφαρμογή από τους χρήστες

Ο γενικός διευθυντής του Hailo, Tom Barr, εξηγεί: «Οι λειτουργίες ενός smartphone έχουν εξελιχθεί και έχουν βελτιωθεί την τελευταία δεκαετία. Με τόσους τρόπους επικοινωνίας σήμερα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε τις λειτουργίες που μας βολεύουν, μιας και έχουμε λιγότερο χρόνο για τον εαυτό μας. Το να κάνεις μια τηλεφωνική χρήση μπορεί να είναι πιο προσωπικός, σαν τρόπος επικοινωνίας, είναι, όμως, και χρονοβόρος».

 

Πηγή: news247.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΚΙΝΗΤΑ, ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση