ο-τζον-κατσιματίδης-ο-πιο-πλούσιος-ομο-1077863
ΚΟΣΜΟΣ | 05.10.2022 | 10:30

Ο Τζον Κατσιματίδης ο πιο πλούσιος ομογενής – Στα $4,1 δισ. ανέρχεται η περιουσία του

Ανατροπές και αλλαγές έφερε ο τελευταίος χρόνος ανάμεσα στους Ελληνες και Ομογενείς Κροίσους, καθώς κάποιοι έβγαλαν και κάποιοι έχασαν δισεκατομμύρια.

Η φετινή λίστα του «Forbes» με τους 400 πλουσιότερους της Αμερικής δείχνει ότι ο ελληνικής καταγωγής μεγιστάνας της «New Balance», Τζιμ Ντέιβις, δεν είναι πια ο πλουσιότερος Ελληνας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ο επιχειρηματίας, που έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ από Ελληνες γονείς, είδε την περιουσία του να μειώνεται στα 4 δισ. δολάρια, από 6,9 δισ. δολάρια που ήταν πέρυσι, κάτι που τον κατατάσσει στην 271η θέση ανάμεσα στους Κροίσους της Αμερικής για φέτος.

Αντίθετα, ο μεγιστάνας των σούπερ μάρκετ, Τζον Κατσιματίδης, αύξησε την περιουσία του από τα 3,7 δισ. δολάρια, στα 4,1 δισ. δολάρια. Και καθώς βρέθηκε στην 261η θέση της λίστας του «Forbes», είναι ο πλουσιότερος από τους ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ.

Στην 369η θέση της λίστας του «Forbes» βρέθηκε ο επίσης ελληνοϊταλικής καταγωγής Τζον Πολ ΝτεΤζόρια, ο οποίος διαθέτει περιουσία 2,9 δισ. δολαρίων, ως ο ιδρυτής της εταιρείας τεκίλα Patron Spirits Co. αλλά και της εταιρείας προϊόντων περιποίησης μαλλιών John Paul Mitchell Systems. Ο ΝτεΤζόρια επέστρεψε στη λίστα έπειτα από δύο χρόνια απουσίας.

Πηγή: ekirikas.com