ο-τζο-μπάιντεν-επιβεβαίωσε-την-αποχώρ-856113
ΚΟΣΜΟΣ | 22.08.2022 | 19:15

Ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Άντονι Φάουτσι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Την αποχώρηση του Δρ Άντονι Φάουτσι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωση του.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι ο οποίος έχει συμβουλεύσει επτά προέδρους και πέρασε περισσότερο από μισό αιώνα στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος και στη συνέχεια το επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο 81χρονος Φάουτσι, ο οποίος είχε αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του ως κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, της οποίας ηγείται εδώ και 38 χρόνια.

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Κυριακής, είπε ότι «δεν αποσύρεται με την κλασική έννοια», αλλά θα αφοσιωθεί στα ταξίδια, τη συγγραφή και την ενθάρρυνση των νέων να εισέλθουν στις κυβερνητικές υπηρεσίες.

«Εφόσον είμαι υγιής και είμαι ενεργός, όπως είμαι, και είμαι παθιασμένος, θέλω να κάνω κάποια πράγματα έξω από τη σφαίρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία και τη διορατικότητά του για τη δημόσια υγεία και τις δημόσιες υπηρεσίες για να «εμπνεύσει τη νεότερη γενιά».

Η επιβεβαίωση από τον Μπάιντεν

Η επιβεβαίωση για ότι έρχεται το… τέλος εποχής, ήρθε λίγες ώρες αργότερα και από τον Τζό Μπάιντεν, ο οποίος στη δήλωση του έπλεξε το εγκώμιο του Άντονι Φάουτσι.

«Μπορούσα να του τηλεφωνήσω οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για τη συμβουλή του, καθώς αντιμετωπίζαμε αυτήν την πανδημία που συμβαίνει μια φορά ανά γενιά. Η αφοσίωση στο έργο είναι ακλόνητη και το κάνει με απαράμιλλο πνεύμα, ενέργεια και επιστημονική ακεραιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.