Ο Θάνος Μικρούτσικος στα «Θερμοπύλια»

Οι εκδηλώσεις «Θερμοπύλια 2013» συνεχίζονται με τη Συναυλία του ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ στο λόφο του Κολωνού στις Θερμοπύλες, ώρα 21:00, με τίτλο: “ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ…” με το Δημήτρη Μπάση και τη Ρίτα Αντωνοπούλου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Θάνος Μικρούτσικος θα μας ταξιδέψει, με ένα πρόγραμμα που συνταράσσει, τόσο με την διαχρονικότητά του όσο και με την επικαιρότητά του. Ο συνθέτης μοιάζει να έχει βρει την μαγική συνταγή για μία συναυλία «σφιχτή, καλοδεμένη, θαυμάσια συγκροτημένο πρόγραμμα, εξαιρετικό σύνολο μουσικών…» όπως χαρακτηρίστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το αντίστοιχο πρόγραμμά του στο κατάμεστο Ηρώδειο στις αρχές του καλοκαιριού. Δημιουργεί ένα πολύμορφο πρόγραμμα και επιλέγει αγαπημένα τραγούδια από το έργο του (Σταυρός του Νότου κ.α.), γνωστές επιτυχίες άλλων συνθετών (Θεοδωράκη, Σπανού, Νικολόπουλου κ.α.) αλλά κυρίως εκείνα τα ιδιαίτερα τραγούδια του, τα λαϊκά του αλλά και αυτά που ο ίδιος ονομάζει πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος. «Άννα μην κλαις», «Ατομική ενέργεια», «Ρόζα», «Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι» θα τραγουδήσουν ο Δημήτρης Μπάσης με την ρωμαλέα, λαϊκή φωνή του και τις πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες, και η Ρίτα Αντωνοπούλου, πολυφασματική, με ακρίβεια συναίσθημα και πειθαρχία. Θα μεταφέρουν το τραγούδι από την σκηνή στο κοινό για να το απογειώσουν, αλλά και για να επισημάνουν το ουσιαστικό περιεχόμενο του τραγουδιού, λέγοντας τελικά ότι η ιστορία δεν πρέπει να γίνεται σιωπή.
Όπως είναι γνωστό για την εξυπηρέτηση όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη συναυλία θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία προς και από τον χώρο των εκδηλώσεων.
Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ώρα 19:45 από την πλατεία Πάρκου (Εθνική Τράπεζα) και μετά το πέρας της συναυλίας θα επιστρέψουν στο ίδιο σημείο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!