Ο ΠΟΥ συνιστά ανέπαφες συναλλαγές λόγω κορωνοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει τους καταναλωτές να αποφύγουν τη χρήση χαρτονομισμάτων και να στραφούν στις ανέπαφες συναλλαγές για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι συμβουλές του ΠΟΥ έρχονται ενώ η Κίνα και η Κορέα έχουν ήδη ξεκινήσει την απολύμανση χαρτονομισμάτων, καθώς είναι γνωστό ότι αυτά είναι φορείς ιών και βακτηρίων. Μια μελέτη του 2017 για τα χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα στη Νέα Υόρκη εντόπισε 397 διαφορετικά είδη βακτηρίων που “περνούν” από χέρι σε χέρι.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε στην Telegraph: «Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα αλλάζουν συχνά χέρια και μπορούν να “μαζέψουν” όλα τα είδη βακτηρίων και ιών.

Θα συμβουλεύαμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρήση χαρτονομισμάτων και να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους. Όταν είναι δυνατόν, θα ήταν επίσης σκόπιμο να γίνονται ανέπαφες πληρωμές για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης».

ΥΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΥ, ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΑΝΕΠΑΦΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!