ΡΟΗ
προηγ επομ

Ο πιο ασφαλής και γρήγορος τρόπος για να ξεπαγώσετε το κρέας

  • Απο stergios
  • 1 Μαρτίου 2020 - 11:55
  • Comments Off

Συνηθίζουμε να αφήνουμε το κρέας έξω από το ψυγείο αποβραδίς ή να το βάζουμε για μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να ξεπαγώσει. Όμως οι τακτικές αυτές είναι λάθος.

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να ξεπαγώσετε το κρέας μέσα σε μερικά λεπτά χωρίς μάλιστα να ανησυχείτε για την εξάπλωση μικροοργανισμών στην κουζίνα σας.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό και μερικά διάφανα σακουλάκια που κλείνουν.

Πρώτα ζεσταίνετε το νερό μέχρι να φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου (140 Φαρενάιτ όπως βλέπετε στο βίντεο). Προσοχή! Μην βάλετε απευθείας ζεστό νερό από τη βρύση –δείτε εδώ γιατί. Αφού ζεσταθεί το νερό, σβήνετε το μάτι και τοποθετείτε τα κλειστά σακουλάκια μέσα στην κατσαρόλα.

Με τον τρόπο αυτό, το κρέας θα ξεπαγώσει γρήγορα χωρίς να εξαπλωθούν μικροοργανισμοί. Το κρέας θα έχει ξεπαγώσει το πολύ σε 15 λεπτά. Μην αφήσετε το κρέας μέσα στο νερό για περισσότερο από 45 λεπτά.

ΥΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΚΡΕΑΣ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΞΕΠΑΓΩΜΑ, VIDEO


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!