Ο πάπας Φραγκίσκος πάντρεψε ζευγάρι κατά τη διάρκεια πτήσης (βιντεο)

Γάμο εν πτήσει τέλεσε για πρώτη φορά ο πάπας Φραγκίσκος χθες Πέμπτη. Το παπικό αεροσκάφος πετούσε ανάμεσα σε δύο πόλεις τη Χιλής στα 11.000 μέτρα.

Η Πάουλα Ποδέστ Ρουίς, ηλικίας 39 ετών και ο Κάρλος Κιουφάρντι Ελορίγα, ηλικίας 41 ετών, αεροσυνοδοί, εκμυστηρεύτηκαν στον ποντίφικα ότι είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο και ότι αν και σχεδίαζαν και τον θρησκευτικό τους γάμο στην εκκλησία της ενορίας τους στο Σαντιάγο, δεν θα κατάφερναν να το κάνουν διότι ο ναός έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές από τον σεισμό το 2010.

Κατόπιν, ζήτησαν από τον επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας να ευλογήσει τον γάμο τους. Ο πάπας Φραγκίσκος ωστόσο φαίνεται πως είχε κάτι άλλο κατά νου.

«Θέλετε να σας παντρέψω;», ρώτησε το ζευγάρι.

«Εδώ;», διερωτήθηκαν με έκπληξη εκείνοι.

Ο αργεντίνος πάπας απάντησε θετικά και τέλεσε μια σύντομη γαμήλια τελετή στο αεροπλάνο. Ένα στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας ανέλαβε χρέη μάρτυρα και το πιστοποιητικό του γάμου υπέγραψε ένας χιλιανός επίσκοπος εντός του αεροσκάφους.

«Τα πάντα είναι έγκυρα. Τα πάντα είναι επίσημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού Γκρεγκ Μπουρκ. «Θα σας δείξουμε μια φωτογραφία του πιστοποιητικού αργότερα».

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΑΜΟΣ, ΠΤΗΣΗ, ΧΙΛΗ, ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ