o-oυκρανός-πρέσβης-υποστηρίζει-ότι-το-τά-1008342
ΚΟΣΜΟΣ | 07.04.2022 | 22:12

O Oυκρανός πρέσβης υποστηρίζει ότι το τάγμα «Αζόφ» δεν είναι νεοναζί

«Το βίντεο, που απεικονίζει απλούς πολίτες της Ουκρανίας ελληνικής καταγωγής, δύο στρατιώτες της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας, εκ των οποίων ο ένας είναι από το τάγμα του “Αζόφ“, δείχνει την απόλυτη θέληση να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τον άμαχο πληθυσμό της Μαριούπολης και δεν έχει καμία σχέση με τις ναζιστικές πράξεις, τις οποίες οι Ρώσοι διαπράττουν στη γη μας και εναντίον του λαού μας» αναφέρει σε σχόλιο που ανήρτησε στο Facebook ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο.

Επίσης, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Ελλάδα αναφέρει πως «από τη ρωσική εισβολή, το τάγμα του “Αζόφ” παίζει βασικό ρόλο στην υπεράσπιση του άμαχου πληθυσμού σε μια από τις πιο σκληρές μάχες για τη Μαριούπολη, η οποία παραμένει ουκρανική λόγω των προσπαθειών του».

Στην αρχή της ανάρτησής του, ο Σεργκέι Σουτένκο σημειώνει πως «για περισσότερα από 8 χρόνια και ειδικά από την έναρξη της ευρείας κλίμακας πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο ουκρανικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίζονται γενναία τον άμαχο πληθυσμό στο έδαφός μας, καθώς και την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη» και προσθέτει:

«Η ρωσική μηχανή προπαγάνδας στοχοποιεί τη λογική των ελεύθερων ανθρώπων. Όχι μόνο θολώνει την πραγματικότητα, διαστρέφοντας γεγονότα, αλλά δημιουργεί την τρομακτική ατμόσφαιρα μίσους και φόβου. Σήμερα Ρώσοι αξιωματούχοι και οι προπαγανδιστές αρνούνται το καθαρό γεγονός της επιθετικότητας και της στρατιωτικής εισβολής στη χώρα μας και συνεχίζουν να λένε κραυγαλέα ψέματα και να συγκαλύπτουν τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας, όπως είδε ο κόσμος στην Μπούτσα. Προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που προκλήθηκε από την εισβολή, ειδικά στη Μαριούπολη, η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα τεχνικών παραπληροφόρησης και μύθων».

Περαιτέρω, σημειώνει ότι «για πολλά χρόνια η Ρωσία προσπάθησε να “φυτεύσει” στα ελληνικά μυαλά τον μύθο ότι το τάγμα του “Αζόφ” είναι μια παραστρατιωτική ανεξάρτητη μονάδα που λειτουργεί στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία και υποταγή» και προσθέτει: «Δηλώσαμε σε πολλές περιπτώσεις, ότι στην πραγματικότητα, το τάγμα εθελοντικής στρατιωτικής μονάδας “Αζόφ” σχηματίστηκε το 2014 ως απάντηση στη ρωσική προσπάθεια να συντρίψει τη σταθερότητα της περιοχής του Ντόνετσκ και των πόλεων της. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανακατάληψη της πόλης της Μαριούπολης το 2014 και μεταρρυθμίστηκε πλήρως και ενσωματώθηκε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας υπό αυστηρή διοίκηση και υπαγόμενη στο υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Από τότε η πόλη της Μαριούπολης, όλα αυτά τα χρόνια, απόλαυσε ειρηνικές και ακμάζουσες στιγμές».