Ο ΟΗΕ «αδειάζει» το Συμβούλιο της Ευρώπης για το δημοψήφισμα

«Όλα τα θεσμικά όργανα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μηχανισμοί θα πρέπει να υποδεχθούν το ελληνικό δημοψήφισμα ως εύγλωττη έκφραση της αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και κατ ‘εφαρμογή του άρθρου 25 ΔΣΑΠΔ για τη συμμετοχή του κοινού». Με αυτό τον τρόπο «αδειάζουν» το Συμβούλιο της Ευρώπης  οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για την προώθηση μιας δημοκρατικής και δίκαιης διεθνούς τάξης πραγμάτων, Alfred de Zayas, και για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή αλληλεγγύη, Virginia Dandan. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και  ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών για το εξωτερικό χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Juan Pablo Bohoslavsky.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ προσθέτουν: «Μια δημοκρατική και δίκαιη διεθνής τάξη απαιτεί τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και σεβασμό των προβλεπόμενων διαδικασιών, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα μέσω της διεθνούς αλληλεγγύης και της προσέγγισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επίλυση όλων των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής κρίσης. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν αποτύχει να καταλήξουν σε λύση που δεν απαιτεί πρόσθετα οπισθοδρομικά μέτρα λιτότητας. Ορισμένοι ηγέτες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στην ιδέα της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Γιατί; Τα δημοψηφίσματα είναι από τις καλύτερες παραδόσεις της δημοκρατικής διακυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδα να παραιτηθεί από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, με τους ανθρώπους που τον εξέλεξαν με σαφή εντολή να διαπραγματευτεί μια δίκαιη λύση που δεν θα διαλύσει την ελληνική δημοκρατία και θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και την κοινωνική εξαθλίωση. Η συνθηκολόγηση με τελεσίγραφα για την επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας για τον Ελληνικό πληθυσμό θα ήταν ασύμβατη με τη δημοκρατικό εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος προς στον Έλληνα Πρωθυπουργού», καταλήγουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΟΗΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!