Ο ΓΓ του ΟΑΣΕ καταδίκασε τη βία στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στις χθεσινές δημοτικές εκλογές

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Λαμπέρτο Ζανιέρ καταδίκασε οξύτατα τη χθεσινή βία στη διάρκεια των εκλογών στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.

«Οι βίαιες επιθέσεις στη διάρκεια των εκλογών πρέπει να καταδικαστούν. Οι επιθέσεις δεν στρέφονται μόνον κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και κατά του δικαιώματος των πολιτών να κάνουν ελεύθερη δημοκρατική επιλογή» τόνισε ο κ. Ζανιέρ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΕ εξέφρασε την προσδοκία ότι θα γίνουν όλα τα βήματα για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες των βίαιων επεισοδίων, τονίζεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

«Τέτοια επεισόδια θεωρούνται ακόμη πιο καταστροφικά με δεδομένο ότι συνέβησαν στη διάρκεια των εκλογών που έπρεπε να σηματοδοτήσουν βήμα εμπρός στη διαδικασία εξμάλυνσης των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας και να συμβάλουν στη σταθερότητα και στην ασφάλεια στην περιοχή» επισήμανε ο κ. Ζανιέρ.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν ενθαρρυντική σε άλλες περιοχές, στις οποίες σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων μπορούσε να προσέλθει στα εκλογικά κέντρα και να ψηφίσει ελεύθερα τους υποψήφιους του, εκτίμησε.

Ο κ. Ζανιέρ εξήρε τα μέλη του ΟΑΣΕ που επιτέλεσαν το έργο τους χωρίς δισταγμούς, παρά τις προβληματικές συνθήκες.

Ο ΟΑΣΕ ήταν συντονιστής στην εκλογική διαδικασία σε τέσσερις δήμους στο βόρειο Κόσοβο, με βάση τη συμφωνία των Βρυξελλών για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΕΡΒΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΑΣΕ, ΚΟΣΟΒΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!