Ο Κιμ το πατάει το κουμπί: Εξήγγειλε δοκιμή πυρηνικής κεφαλής

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η χώρα του θα προχωρήσει σύντομα σε δοκιμή πυρηνικής κεφαλής, αλλά και δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, που θα έχουν ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

Τα σχόλια του Κιμ έγιναν καθώς ο ίδιος επέβλεπε την εξομοίωση επανεισόδου βαλλιστικού πυραύλου στην ατμόσφαιρα δοκιμάζοντας την αντοχή “της θερμοδυναμικής δομικής σταθερότητας” νέων υλικών αντοχής στις μεγάλες θερμοκρασίες, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

“Με την ανακοίνωση της διεξαγωγής δοκιμαστικής έκρηξης πυρηνικής κεφαλής, αλλά και τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών, οι οποίες θα διεξαχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα εκδήλωσης πυρηνικής επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα, ο Κιμ διέταξε τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν λεπτομερή προετοιμασία τους”, τόνισε το KCNA.

Αμέσως μετά, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας στη Σεούλ γνωστοποίησε ότι δεν πιστεύει πως η Βόρεια Κορέα διαθέτει τεχνολογία επανεισόδου πυραύλων στην ατμόσφαιρα.

Η γνωστοποίηση αυτή έγινε ώρες μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επόπτευσε επιτυχή εξομοίωση ατμοσφαιρικής επανανεισόδου βαλλιστικού πυραύλου.

“Αυτό που ανακοίνωσε σήμερα η Βόρεια Κορέα αποτελεί μονόπλευρο ισχυρισμό”, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, Μουν Σανγκ-γκιαν, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Πηγή: news247.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΥΡΙΝΙΚΑ, ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ, ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!