ο-κιμ-εμφάνισε-πρώτη-φορά-την-κόρη-του-996193
ΚΟΣΜΟΣ | 19.11.2022 | 12:33

Ο Κιμ εμφάνισε πρώτη φορά την κόρη του

Tην κόρη του έφερε μαζί του ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην εκτόξευση του «νέου τύπου» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, η πρώτη επίσημη εμφάνιση της οποίας στα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας ίσως αποκαλύπτει, σύμφωνα με αναλυτές, τα σχέδια διαδοχής της τελευταίας οικογενειακής δυναστείας του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Κιμ που παρέμεινε επί περίπου έναν μήνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εμφανίστηκε στο φερέφωνο του καθεστώτος, την εφημερίδα Rodong Sinmun σε φωτογραφίες με την κόρη του, συμπεριλαμβανομένης και μίας, όπου εμφανίζονται να κρατιούνται χέρι – χέρι και να βαδίζουν μπροστά από τον πύραυλο. Η εκτόξευση του ICBM την Παρασκευή έγινε μετά την προειδοποίηση της Πιονγιάνγκ προς τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις συμμαχικές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν αντίποινα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τη κόρη του μπροστά από φορητή εξέδρα εκτόξευσης πυραύλου

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Korean Central News Agency ο Κιμ ήταν παρών «με την αγαπημένη κόρη και τη σύζυγό του» για να «καθοδηγήσει προσωπικά την όλη πορεία της δοκιμαστικής εκτόξευσης» του πυραύλου.

Η «πριγκίπισσα της Βόρειας Κορέας»

Η κόρη του Κιμ, που αποκαλύφθηκε στις φωτογραφίες, εικάζεται ότι είναι η Ju Ae, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσιονγκ Σεόνγκ-τσανγκ του Κέντρου Σπουδών για τη Βόρεια Κορέα στο Ινστιτούτο Sejong στη Νότια Κορέα, προσθέτοντας ότι το κορίτσι είναι το αντίστοιχο μιας Βορειοκορεατικής «πριγκίπισσας».

Τώρα που αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της, πιθανότατα θα μπορεί να συμμετέχει σε κρατικές υποθέσεις, είπε, προσθέτοντας ότι η εμφάνισή της με τον πατέρα της θα μπορούσε ακόμη και να υποδηλώνει ότι είναι η κεχρισμένη διάδοχός του. Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον επέλεξε για διάδοχό του αντί των μεγαλύτερων παιδιών του, επειδή του έμοιαζε περισσότερο, είπε ο Τσεόνγκ. «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να θέλει να κάνει το ίδιο με τη συγκεκριμένη κόρη. Ίσως έχει τα προσόντα, που ο Κιμ πιστεύει ότι μοιάζουν πολύ με τα δικά του», είπε, προσθέτοντας ότι αν συνεχίσει να συνοδεύει τον πατέρα της σε σημαντικά γεγονότα, θα αποτελεί ένδειξη ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει.