ο-ιμάμογλου-πηγαίνει-στα-δικαστήρια-υ-850662
ΚΟΣΜΟΣ | 07.12.2020 | 23:12

Ο Ιμάμογλου πηγαίνει στα δικαστήρια υπουργό του Ερντογάν

Από τη θεωρία στην…πράξη περνάει ο Εκρέμ Ιμάμογλου καταγγέλοντας σκάνδαλα στο δήμο της Κωνσταντινούπολης που “αγγίζουν” την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το δήμαρχος του μητροπολιτικού Δήμου της πόλης η σύμβαση που υπογράφηκε το 2018 μεταξύ του Δήμου και ιδιωτικός εταιρίας για την προώθηση έργων μέσω επενδυτικών οργανισμών ουσιαστικά δεν εκτελέστηκε ποτέ, τουλάχιστον με τον τρόπο που περιγραφόταν στο κείμενο.

Λόγω αυτής της εξέλιξης έγινε καταγγελία στην ποινική δικαιοσύνη για ζημια κατά του δημοσίου (περίπου 15εκ τουρκικών λιρών) η οποία αφορά και το σημερινό Υπουργό Μεταφορών του Ερντογάν, Αντίλ Καραϊσμαϊλογλου,ο οποίος ήταν αξιωματούχος του Δήμου μέχρι και την εκλογή Ιμάμογλου.

Η καταγγελία επίσης αφορά έξι υπαλλήλους της εταιρίες, υπεργολάβους καθώς και το γενικό διευθυντή της οι οποίοι πλέον θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Πίσω από την ενέργεια βέβαια δεν αποκλείονται και οι ευρύτερες πολιτικές φιλοδοξίες του Ιμάμογλου τον οποίο πολύ βλέπουν σαν το αντίπαλο δέος στον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2023, έτος κατά το οποίο η Τουρκική δημοκρατία θα κλείσει 100 χρόνια ύπαρξης.