Ο Ερντογάν βάζει ξανά στο τραπέζι την επαναφορά της θανατικής ποινής

Η θανατική ποινή καταργήθηκε στην Τουρκία το 2002, αλλά η Άγκυρα έχει ήδη δηλώσει ότι θα μπορούσε να επαναφερθεί παρά τις διαμαρτυρίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η θανατική ποινή θα μπορούσε να αποκατασταθεί στη χώρα, εάν υιοθετηθεί αντίστοιχος νόμος από το τουρκικό κοινοβούλιο.

«Γνωρίζετε ότι είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα. Αν ο νόμος περάσει από το κοινοβούλιο, θα το επικυρώσω, γιατί γνωρίζουμε τη θέση των δολοφόνων και γνωρίζουμε ότι πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για τις πράξεις τους», δήλωσε ο Ερντογάν στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της NTV .

Πέρυσι, μια συζήτηση για την επαναφορά της θανατικής ποινής για εγκλήματα που προκλήθηκαν από τρομοκρατία ή για προδοσία στην Τουρκία προκάλεσε σθεναρή επίπληξη από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, τόνισε ότι η κίνηση θα θέσει τέλος στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ερντογάν πρότεινε να λύσει το πρόβλημα μέσω δημοψηφίσματος, αλλά αργότερα δεν συνέχισε το θέμα.

Οι συζητήσεις για το θέμα αυτό προκλήθηκαν από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, η οποία οδήγησε σε σκληρές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων μαζικών συλλήψεων, όλως των φερόμενων ως εχθρών του καθεστώτος.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΙΝΗ, ΘΑΝΑΤΙΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!