ο-έλον-μασκ-επαναφέρει-τον-ντόναλντ-τρ-973738
ΚΟΣΜΟΣ | 20.11.2022 | 10:31

Ο Έλον Μασκ επαναφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

Ύστερα από μία δημοσκόπηση 24 ωρών, στην οποία συμμετείχαν 15 εκατομμύρια χρήστες του Twitter, ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Έλον Μασκ, αποφάσισε να επανενεργοποιήσει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε ανασταλεί από τον Ιανουάριο του 2021, με τους υπευθύνους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να αποφασίζουν ότι θα πρέπει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ να απομακρυνθεί οριστικά από το Twitter για τον ρόλο που είχαν διαδραματίσει οι αναρτήσεις του στην αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Οι χρήστες του Twitter που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Μασκ απάντησαν σε ποσοστό 52% ότι ο Τραμπ θα πρέπει να επιστρέψει στην πλατφόρμα. Είχε προηγηθεί η επαναφορά λογαριασμών συνδεόμενων με τον Τζόρνταν Πίτερσον, αστέρα των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης, και την σατιρική ιστοσελίδα Babylon Bee.

«O κόσμος μίλησε» έγραψε ο Έλον Μασκ, ανακοινώνοντας την απόφασή του.

Ευκαιρία για τον Τραμπ και τον Μασκ

Η επαναφορά του Τραμπ στο Twitter συνιστά μία πολιτική ευκαιρία για αυτόν, αφού πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Ο Έλον Μασκ του δίνει λοιπόν ένα πανίσχυρο εργαλείο διάδοσης των μηνυμάτων του.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μία περίοδο έντονης αναταραχής και ερωτημάτων για το μέλλον του Twitter, μετά την αποπομπή όλων των κορυφαίων στελεχών, αλλά και τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στις οποίες προχώρησε ο Μασκ. Για τον ίδιο είναι μία ευκαιρία να στρέψει την προσοχή αλλού.

Πάντως ο πρώην πρόεδρος όταν προ ημερών είχε ερωτηθεί εάν θέλει να επιστρέψει στο Twitter, είχε πει ότι βλέπει ακόμη «πολλά προβλήματα» στο συγκεκριμένο μέσο και ότι θέλει να αφοσιωθεί στην δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social.