Ο Έλληνας που κατάφερε να μπει στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης

Για πρώτη φορά εκλέγεται ομογενής μας ως δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος θα είναι εκπρόσωπος της 22ης περιφέρειας, εκεί ακριβώς όπου βρίσκεται παραδοσιακά η καρδιά του Ελληνισμού, στην Αστόρια.

Με ρίζες από την Κύπρο και συγκεκριμένα το χωριό Ασγάτα κοντά στη Λεμεσό, η οικογένεια Κωνσταντινίδη βρέθηκε στις ΗΠΑ όταν ακόμα δεν είχε διαμορφωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

«Είμαι ένα υπερήφανο μέλος του Σωματείου της Ασγάτα. Ο πατέρας μου μετανάστευσε από την Ασγάτα το 1952. Ο παππούς μου ήταν μάγειρας σε ένα εστιατόριο. Η γιαγιά μου εργάτρια σε βιοτεχνία ενδυμάτων και έραβε κουμπιά σε παλτό για να τα βγάλουν πέρα και να προσφέρει στα παιδιά της μια καλύτερη ζωή. Αυτή είναι η μεταναστευτική εμπειρία μου. Θέλω να διευκρινίσω ότι και κάθε άλλος Έλληνας έχει τις ίδιες ευκαιρίες τις οποίες έχω εγώ. Οτι όλοι έχουν το ίδιο μερίδιο στο αμερικάνικο όνειρο»,αναφέρει σε ο κ. Κωνσταντινίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το «Έθνος».

Η υποστήριξη της ομογένειας φαίνεται ότι έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην εκλογή, καθώς μάλιστα η περιφέρεια, θεωρούμενη ως κάστρο των Ρεμπουμπλικάνων, ψήφισε τον εκπρόσωπο των Δημοκρατικών.

Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι εκπροσωπώ την Αστόρια στο συμβούλιο της πόλης και που είμαι ο πρώτος Κύπριος της Αμερικής που εκλέγεται σε δημόσιο αξίωμα στη Νέα Υόρκη. Αποτελεί τιμή για εμένα το γεγονός ότι έλαβα το 66% των ψήφων σε αυτές τις εκλογές. Ξεκινώ την 1η Ιανουαρίου και θα υπηρετήσω ως δημοτικός σύμβουλος εκπροσωπώντας την 22η περιφέρεια της πόλης.

Η ελληνική παροικία είχε έναν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου. Ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής της Πολιτείας Μάικλ Γιάνναρης και η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλα Σιμωτά με υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και προσβλέπω σύντομα στη συνεργασία μου μαζί τους.

Επίσης, πολλοί άλλοι Ελληνοαμερικανοί ηγέτες της κοινότητας στην Αστόρια αγκάλιασαν και υποστήριξαν την προσπάθειά μου. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό από τους Ελληνοαμερικανούς κατοίκους στη γειτονιά μου. Χτυπούσαν πόρτες και έκαναν αναρίθμητα τηλεφωνήματα σε ψηφοφόρους για να με βοηθήσουν ώστε να εκλεγώ».

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!