Ο χάρτης με τα μέτρα κάθε χώρας για τον κορωνοϊό (φωτο)

Την εικόνα μιας Ευρώπης σε αναστολή λειτουργίας σκιαγραφεί ο χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή – Ακτοφυλακή (FRONTEX) με τα μέτρα, τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλλει τα κράτη για την αποτροπή διασποράς της πανδημίας του COVID-19

Ο χάρτης αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατούσε στις 26 Μαρτίου σε 32 κράτη της γηραιάς ηπείρου, σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν λάβει σε έξι κατηγορίες λειτουργιών του δημοσίου, της αγοράς, της κοινωνίας και της προστασίας των συνόρων τους: σχολεία, δημόσιες συναθροίσεις, καταστήματα, καθώς και σε οδικές, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις με άλλες χώρες.

map_covid-19.prop_750x.373ca3c119.png

Από την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται κανείς πως κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, αυτό του λουκέτου και της απαγόρευσης. Ακολουθεί το κίτρινο, που αποτυπώνει τις λειτουργίες στις οποίες έχουν τεθεί περιορισμοί, ενώ απουσιάζει παντελώς το πράσινο για αυτές που επιτρέπονται χωρίς περιορισμούς.

Όπως προκύπτει, στο σύνολο των χωρών είναι κλειστά τα σχολεία (σ.σ. δεν αναφέρεται η εξαίρεση των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σουηδία που παραμένουν ανοιχτά). Επίσης, παντού απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις (σ.σ. ο χάρτης εξαιρεί το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ωστόσο έλαβε απόφαση πριν από λίγες μέρες).

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΤΡΑ, ΧΑΡΤΗΣ, ΚΟΡΩΝΟΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!