ντόναλντ-τραμπ-ώρα-ανακοινώσεων-για-τ-1048254
ΚΟΣΜΟΣ | 15.11.2022 | 19:23

Ντόναλντ Τραμπ: Ώρα ανακοινώσεων για την υποψηφιότητα του 2024

Την εκ νέου υποψηφιότητά του για το 2024, αναμένεται να ανακοινώσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Εδώ και εβδομάδες η υποψηφιότητά του προαναγγέλλεται από συνεργάτες του, αλλά και από τον ίδιο που σε ανύποπτη στιγμή μέσα στο Νοέμβριο ανέφερε πως «Πιθανά, πολύ πιθανά να το ξανακάνω».

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από το σπίτι του στο Mar – a – Lago της Φλόριντα την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν υποστεί ήττα στις εκλογές για τη Γερουσία, χάνοντας δυνατά τους «χαρτιά», πολλά εκ των οποίων είχαν επιλεγεί ή είχαν τη στήριξη του πρώην προέδρου.

Κάποιοι από τους Ρεπουμπλικάνους κατηγόρησαν τον Ντόναλντ Τραμπ ότι επέλεξε υποψήφιους με «ακραίες» απόψεις, απομακρύνοντας τους ανεξάρτητους και αποτυγχάνοντας να συσπειρώσει αναποφάσιστους.

Ερωτώμενος σχετικά με το αν θα έπρεπε ο Ντόναλντ Τραμπ να γίνει και πάλι πρόεδρος, ο άλλοτε αντιπρόεδρός του, Μάικ Πενς, ανέφερε «Νομίζω ότι θα έχουμε καλύτερες επιλογές στο μέλλον». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάικ Πενς, προαλείφεται και εκείνος για υποψήφιος Πρόεδρος το 2024.

Κάποιοι σύμμαχοι του Ντόναλντ Τραμπ τον συμβούλευσαν να περιμένει μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου και την επανακαταμέτρηση στην Τζώρτζια μεταξύ του Δημοκρατικού Γουόρνοκ και του Ρεπουμπλικάνου Γουόκερ, όμως ο πρώην Πρόεδρος απέρριψε κάθε τέτοια σκέψη. Σύμφωνα με το CBS, θεωρεί πως μια τέτοια κίνηση θα πρόδιδε αδυναμία.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Τραμπ στους Ρεπουμπλικάνους

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Πομπέο έχει ήδη κυκλοφορήσει μια σειρά ψηφιακών διαφημίσεων στις πρώτες προεδρικές πολιτείες, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ, ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024. Το Pompeo’s Champion American Values (PAC) αύξησε την παρουσία του στις ψηφιακές διαφημίσεις στις 9 Νοεμβρίου, μια ημέρα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Insider για τα διαφημιστικά δεδομένα του Facebook.

Ο Πομπέο έχει πει ότι μια προεδρική υποψηφιότητα Τραμπ για το 2024 δεν θα τον εμποδίσει από μόνη της να μπει στην κούρσα.

Άλλα ονόματα που αναφέρονται συχνά ως πιθανοί υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων για το 2024 περιλαμβάνουν τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ του Τέξας, τον κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Γκλεν Γιάνγκκιν, τον γερουσιαστή Τομ Κότον του Αρκάνσας, τον γερουσιαστή Ρικ Σκοτ της Φλόριντα , η Κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ, ο γερουσιαστής Τιμ Σκοτ της Νότιας Καρολίνας, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι και την Νίκι Χέιλι, πρώην πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών επί Τραμπ.