Ντοκουμέντο: Έτσι είναι η ζωή στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους (βίντεο)

Παρότι οι εκτάσεις που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος έχουν μειωθεί, η Ράκα της Συρίας παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Δύο γυναίκες της Ράκα έβαλαν τη ζωή τους σε κίνδυνο και χρησιμοποιώντας κρυφή κάμερα κατέγραψαν πώς είναι η ζωή στην πρωτεύουσα του τρόμου.

Όπως εξηγούν, οι γυναίκες δεν έχουν πια κανένα δικαίωμα στη Ράκα. Απαγορεύεται να κυκλοφορούν μόνες τους, μόνο με συνοδεία άλλης γυναίκας ή με φύλακα. Εννοείται ότι δεν πρέπει να φαίνεται το πρόσωπό τους (ούτε καν τα μάτια τους) και στην περίπτωση που κυκλοφορήσουν μόνες τους η κατάληξη θα είναι λιθοβολισμός μέχρι θανάτου.

Με την κάμερα επισκέπτονται ένα νοσοκομείο λέγοντας ότι θέλουν να δουν έναν ασθενή αλλά δεν τους το επιτρέπουν μέχρι να τελειώσει η προσευχή. Αν ένας ταξιτζής πάρει μια γυναίκα μόνη της, θα σταματήσουν το ταξί και θα τιμωρήσουν τόσο τον οδηγό με 30 βουρδουλιές όσο και την γυναίκα επιβάτη.

Πάντου κυκλοφορούν άνδρες με όπλα. Στην ακριβή συνοικία της πόλης, οι μαχητές έβγαλαν τους κατοίκους από τα σπίτια τους, τους έδιωξαν ή τους σκότωσαν και τώρα σε αυτά τα σπίτια μένουν ξένοι μαχητές από Ευρώπη (κυρίως Γαλλία), Αίγυπτο, Τυνισία αλλά κυρίως Σαουδάραβες.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και στις συσκευασίες με βαφές μαλλιών έχουν μουτζουρώσει με μαύρο μαρκαδόρο το γυναικείο πρόσωπο…

Το συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η σουηδική εφημερίδα Expressen.

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΒΙΝΤΕΟ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, ΖΩΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!