Νότιο Σουδάν: 13 νεκροί σε συγκρούσεις για πρόσβαση σε νερό

Επεισόδια εξαιτίας διένεξης για τα βοσκοτόπια και την πρόσβαση στο νερό στοίχισαν τη ζωή σε 13 ανθρώπους στο Νότιο Σουδάν, ενώ άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε δύο φυλές στην Πολιτεία Ανατολικό Μπετς.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο Κοάνγκ Τζον Γκατλουάκ, δύο φυλές συγκρούστηκαν για την πρόσβαση σε μια πηγή νερού και για τα δικαιώματα χρήσης βοσκοτόπων. Νεαροί οπλισμένοι με αυτόματα άρχισαν να ανταλλάσσουν πυρά και η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου, πρόσθεσε σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Είναι καιρός για ειρήνη», είπε ο αξιωματούχος. «Δεν υπάρχει ανάγκη να εμπλεκόμαστε σε συγκρούσεις και να σκοτωνόμαστε», πρόσθεσε.

Η ηρεμία στο Νότιο Σουδάν είναι εξαιρετικά εύθραυστη, έπειτα από χρόνια εμφυλίου πολέμου. Παρά το ότι συνήφθη και εφαρμόζεται συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, οι συγκρούσεις, ειδικά για τους φυσικούς πόρους, είναι συχνές.

ΚΟΣΜΟΣ, ΝΕΡΟ, 13 ΝΕΚΡΟΙ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]