νοσηλευτής-πιάστηκε-να-βλέπει-ποδόσφ-1180229
ΚΟΣΜΟΣ | 18.05.2023 | 02:00

Νοσηλευτής πιάστηκε να βλέπει ποδόσφαιρο ενώ… έπαιρνε αίμα από ασθενή

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Λονδίνο με νοσηλευτή, που πιάστηκε να παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα στο κινητό του, ενώ έπαιρνε αίμα από ασθενή.

Η Λίμπι Μπέιτς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από το σπίτι της στο νοσοκομείο «Queen Elizabeth» μετά από μια μη επιληπτική κρίση.

Η μητέρα της γνώριζε ότι στο παρελθόν, όταν είχαν προσπαθήσει να πετύχουν φλέβα της είχαν δυσκολευτεί. Γι’ αυτό προειδοποίησε τον νοσηλευτή ότι μπορεί να χρειαστούν το ειδικό μηχάνημα.

Την αγνόησε και συνέχισε να παρακολουθεί το ματς

Εκείνος ωστόσο, την αγνόησε και προσπάθησε να πάρει αίμα από την 19χρονη κανονικά με αποτέλεσμα να την τραυματίσει και να της δημιουργήσει μελανιές.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι την ίδια ώρα παρακολουθούσε τον αγώνα Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας το τηλέφωνό του ακουμπισμένο στο γραφείο του.

Η μητέρα της κοπέλας τράβηξε μερικές φωτογραφίες, τις οποίες αργότερα δημοσίευσε στα social media και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Πηγή: South West News Service

Το περιστατικό προκάλεσε οργή και ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα της φροντίδας που λαμβάνουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία.

Ορισμένοι χρήστες ζήτησαν την απόλυση του νοσηλευτή, ενώ άλλοι επέκριναν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ότι δεν παρέχει επαρκή εκπαίδευση και εποπτεία για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών.

«Κοίταζε τον αγώνα και το γκολ ενώ είχε τη βελόνα στο χέρι της κόρης μου», είπε η Νίκολα στο South West News Service.

Και πρόσθεσε: «Δεν αντιλήφθηκε καν ότι τον έβγαλα φωτογραφίες. Φεύγοντας του είπα «απόλαυσε το αγώνα», και γέλασε. Το χέρι της ήταν γεμάτο με μώλωπες».

Πηγή: South West News Service

Το νοσοκομείο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ισχυρίστηκε ότι ο νοσηλευτής έκανε διάλειμμα εκείνη την ώρα αλλά προσφέρθηκε να περιθάλψει την Λίμπι.

«Ο ίδιος αναγνωρίζει το λάθος του και ζητά συγγνώμη. Έπρεπε να έχει αφήσει στην άκρη το κινητό του ενώ φρόντιζε την ασθενή. Επίσης, έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα το ξανακάνει ποτέ», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.