Η Νορβηγία αποφάσισε να αποποινικοποιήσει τα ναρκωτικά

Η Νορβηγία γίνεται η πρώτη σκανδιναβική χώρα που αποποινικοποιεί τα ναρκωτικά, μετά από μια ιστορική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της χώρας. Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της χώρας, 266 θάνατοι ανθρώπων το 2014 θεωρούνται ότι έχουν σχέση με ναρκωτικά, το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό θανάτων που συνδέονται με αυτό το πρόβλημα στην Ευρώπη.
Την απόφαση στήριξαν οι συντηρητικοί, οι φιλελεύθεροι, το εργατικό κόμμα και οι αριστεροί σοσιαλιστές, που ζήτησαν από την κυβέρνηση να αναμορφώσει την πολιτική της για τα ναρκωτικά.

“Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε ότι δεν νομιμοποιούμε την κάνναβη και άλλα ναρκωτικά, αλλά μιλάμε για αποποινικοποίηση”, δήλωσε σε νορβηγικό περιοδικό μέλος της επιτροπής Υγείας.

Τι ορίζει η απόφαση

Ουσιαστικά, η απόφαση ορίζει ότι όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με καταχρήσεις ουσιών θα αντιμετωπίζονται ως άρρωστοι κι όχι ως εγκληματίες, που θα έχουν ποινές για πρόστιμα και φυλάκιση. Ο σκοπός είναι να σταματήσει η τιμωρία των ανθρώπων που έχουν εξάρτηση. Αντ’ αυτής, θα τους παρέχεται βοήθεια και θεραπεία.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!