Νέος αστεροειδής που μπορεί να χτυπήσει τη Γη μπήκε στη λίστα κινδύνου

Έναν νέο αστεροειδή προσέθεσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) στην Λίστα Κινδύνου (περιλαμβάνει αντικείμενα που έχουν παραπάνω από 0% πιθανότητα να πέσουν στη Γη) καθώς είναι πιθανό να χτυπήσει τη Γη τα επόμενα 65 χρόνια.

Ο νέος αστεροειδής, 2019 SU3, έχει εκτιμώμενη διάμετρο 14 μέτρων και κατατάχθηκε ως ο τέταρτος πιο επικίνδυνος αστεροειδής που απειλεί να χτυπήσει τον πλανήτη.powered by Rubicon Project.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​
Σύμφωνα με την ESA η πρόσκρουση στη Γη μπορεί να συμβεί (1 στις 152 πιθανότητες) στις 16 Σεπτεμβρίου 2084, αλλά σε κάθε περίπτωση ο αστεροειδής δεν είναι τόσο μεγάλος ώστε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.

Ο 2019 SU3 εντάχθηκε επίσης στη Λίστα Προτεραιοτήτων της Υπηρεσίας, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν συστηματικά την πορεία του.

Επειδή βρίσκεται τόσο κοντά στον πλανήτη μας δεν αποκλείεται η βαρυτική έλξη από τους γειτονικούς πλανήτες να τον «στείλουν» στη Γη.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΗ, ΝΕΟΣ, ΧΤΥΠΗΣΕΙ, ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!