Νέο πρόγραμμα βλέπει ο Ρέγκλινγκ στην Ελλάδα

«Το επόμενο πρόγραμμα δεν θα είναι σκληρότερο από αυτά του παρελθόντος» τονίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής», εξηγώντας πως αυτό οφείλεται στο ότι η Ελλάδα έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο κ. Ρέγκλινγκ ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, ενώ σημειώνει ότι η οικονομική προσαρμογή ήταν απαραίτητη, καθώς «τη δεκαετία πριν την κρίση ελήφθησαν λάθος οικονομικές αποφάσεις που οδήγησαν σε μη βιώσιμες λύσεις, όπως έλλειμμα 15,5% του ΑΕΠ το 2009».

Με δεδομένο ότι λόγω αυτών έχασε την πρόσβασή της στις αγορές, οδηγήθηκε στη λύση του δανεισμού από την Ευρώπη και το ΔΝΤ.

«Τα χρήματα αυτά δόθηκαν υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη δέσμευση να διορθωθούν τα προηγούμενα λάθη. Γι’ αυτό η Ελλάδα πέρασε μια δύσκολη προσαρμογή που ήταν πολύ επιμονή για τον πληθυσμό».

Μάλιστα παραδέχεται ότι η Ελλάδα ξεκίνησε την εξυγίανση της οικονομίας της από το πιο αρνητικό σημείο σε σύγκριση με την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Ο κ. Ρέγκλινγκ, σημειώνει επίσης ότι ως Ευρωπαίος και δημοκράτης σέβεται πλήρως το δημοψήφισμα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΛΑΟΥΣ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!