νέο-πακέτο-κυρώσεων-κατά-της-ρωσίας-απ-921962
ΚΟΣΜΟΣ | 05.10.2022 | 08:08

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας αποφάσισε η ΕΕ

Σε συμφωνία για το όγδοο πακέτο κυρώσεων κατέληξαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν σε αρκετές εταιρείες εκτός Ρωσίας, που δημιουργήθηκαν φέτος για να βοηθήσουν τους μεγάλους Ρώσους στρατιωτικούς προμηθευτές να αποφύγουν τις κυρώσεις που είχαν ήδη επιβληθεί.

Τα μέτρα επεκτείνονται επίσης σε ανώτατους αξιωματούχους του Κρεμλίνου, για να συμπεριλάβουν τις γυναίκες και τα ενήλικα παιδιά τους. Μετά από επτά μήνες πολέμου και οικονομικών κυρώσεων, αυτές οι αναθεωρήσεις προσφέρουν ένα παράθυρο σε αυτό που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι λειτουργεί, σύμφωνα με το CNBC.

Μετά τις ΗΠΑ, σειρά πήρε το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την προσάρτηση των των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας ενώ η χώρα προχώρησε παράλληλα σε διάβημα διαμαρτυρίας καλώντας στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ρώσο πρέσβη.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο εντείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την «παράνομη» προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας», ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Τζέιμς Κλέβερλι.

Τα μέτρα θα περιορίσουν την πρόσβαση της Ρωσίας σε βασικές βρετανικές υπηρεσίες από τις οποίες εξαρτάται και θα απαγορεύσουν την εξαγωγή στη Ρωσία σχεδόν 700 αγαθών που είναι ζωτικής σημασίας για τη μεταποιητική παραγωγή, σύμφωνα με το βρετανικό γραφείο Εξωτερικών.