νέο-διάγγελμα-μπάιντεν-συγκάλεσε-το-849800
ΚΟΣΜΟΣ | 24.02.2022 | 16:32

Νέο διάγγελμα Μπάιντεν – Συγκάλεσε το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας

Όλοι περιμένουν σήμερα να δουν πως θα απαντήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσική εισβολή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για να συζητήσουν για τη ρωσική εισβολή Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σύμφωνα με το BBC. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν που ενημερωνόταν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας  ήταν ο πρώτος που εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης, μόλις άρχισαν να γίνονται οι πρώτες εκρήξεις, θα μιλήσει αργότερα σήμερα στον αμερικανικό λαό, αλλά θα απευθυνθεί και στους Ουκρανούς πολίτες και θα τους διαβεβαιώσει ότι αυτές τις δραματικές ώρες η Ουάσιγκτον θα είναι δίπλα τους, όπως υποσχέθηκε χθες και στον πρόεδρο Ζελένσκι κατα τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν μέσα στην νύχτα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συντονίσει τη διεθνή κοινότητα και θα διασφαλίσει ότι η απάντηση απέναντι στην Ρωσία θα είναι σκληρή, ενιαία και αποφασιστική. Επίσης θα έχει συνεχείς επικοινωνίες με τους περισσότερους ηγέτες, το ίδιο και ο Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για να δουν δυο πράγματα, πως εξελίσεται η κατάσταση αλλα και πως θα διαμορφωθεί η απάντηση στη Ρωσία.

Αναμένεται να ανακοινώσει το πλήρες πακέτο κυρώσεων, υπάρχουν όλες τις τελευταίες ώρες, φωνές και πιέσεις για χρήση όλων ανεξαιρέτως των οικονομικών εργαλείων που διαθέτει η Ουάσιγκτον. Όσον αφορά στο πως μπορούν οι ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία που βάλλεται από παντού, ο Τζο Μπάιντεν έχει ξεκαθαρίσει και δεν αναμένεται να πει κάτι διαφορετικό πως κανένας Αμερικανός στρατιώτης δεν θα πατήσει το πόδι του στην Ουκρανία, η βοήθεια και η ενίσχυση θα είναι στις γειτονικές χώρες τόσο για αποτροπή όσο και για επίδειξη αλληλεγγύης.