Νέες εθνικές εκλογές «βλέπει» ο δήμαρχος της Φλωρεντίας

Η Ιταλία είναι πιθανό να πάει πολύ σύντομα εκ νέου στις κάλπες, ύστερα από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Φλωρεντίας, ο οποίος θεωρείται ότι θα ηγηθεί της κεντροαριστεράς στις επόμενες εκλογές.

Η κεντροαριστερά εξασφάλισε πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή, αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει πλειοψηφία στη Γερουσία που θα της επέτρεπε να κυβερνήσει, αφήνοντας την Ιταλία αντιμέτωπη με εβδομάδες αβεβαιότητας και ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκλογών εντός των προσεχών μηνών.

«Θα περιοριστώ να πω ότι η βουλή έχει όλες τις ενδείξεις ότι θα καταγράψει αρνητικό ρεκόρ διάρκειας», δήλωσε ο Ματέο Ρέντζι στην εφημερίδα Il Messaggero.

Ο 38χρονος Ρέντζι θεωρείται ευρέως πιθανός αντικαταστάτης του βετεράνου ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι ύστερα από την αποτυχία της κεντροαριστεράς να εξασφαλίσει νίκη παρά το προβάδισμα που τής έδιναν οι δημοσκοπήσεις τις εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Ο Ρέντζι, ο οποίος έχασε τον περασμένο χρόνο στις εσωκομματικές εκλογές από τον Μπερσάνι, έχει εκφράσει επανειλημμένως τη στήριξή του αλλά δήλωσε ότι το κόμμα πρέπει να διδαχτεί από τις εκλογές, οι οποίες επισκιάστηκαν από την επιτυχία του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του κωμικού Μπέπε Γκρίλο.

«Το μοντέλο ενός συμπαγούς, παλαιού τύπου κόμματος έχει βαθύτατα τεθεί υπό αμφισβήτηση», δήλωσε ο Ρέντζι στην εφημερίδα.

Ο ίδιος είπε ότι είναι «αναπόφευκτες» οι εσωκομματικές για την επιλογή υποψηφίου για τις μελλοντικές εκλογές, αλλά αρνήθηκε να πει αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Ο Ρέντζι, ένας μετριοπαθής, ο οποίος είναι δημοφιλής κι εκτός PD, αλλά κρίνεται με καχυποψία από πολλούς παραδοσιακούς αριστερούς, αποφεύγει να προκαλέσει ανοιχτά τον Μπερσάνι, αλλά τα σχόλιά του αφήνουν να εννοηθεί ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στις όποιες μελλοντικές εκλογές.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΜΑΤΕΟ ΡΕΝΤΖΙ, ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!