Categories: Κόσμος

Νέα Υόρκη: Ευρηματική παγίδα για αρουραίους με μπισκότα

Έναν ευρηματικό τρόπο βρήκαν στην Νέα Υόρκη για να ξεφορτωθούν τα ποντίκια. Αυτό που έχει κάνει εντύπωση ωστόσο, είναι το μυστικό όπλο της παγίδας αρουραίων, που δεν είναι άλλο από τα μπισκότα Oreo.

Η συσκευή -παγίδα λειτουργεί με μπαταρία και κατασκευαστικά δεν θα έμοιαζε παράταιρη στο industrial τμήμα του MoMA. Είναι η τελευταία εξέλιξη στην προσπάθεια ελέγχου των τετράποδων τρωκτικών της Νέας Υόρκης.

Πως λειτουργεί

Το άρωμα των μπισκότων, όταν αυτά είναι θρυμματισμένα και τοποθετημένα στο επάνω τμήμα της παγίδας, που αποτελείται από δύο μέρη, λειτουργεί δελεαστικά. Για μια εβδομάδα περίπου, τα τρωκτικά μένουν ελεύθερα και μπαινοβγαίνουν από τις τρύπες της συσκευής ενώ μπορούν να φάνε όσα μπισκότα θέλουν.

Μόλις όμως οι αρουραίοι γίνουν τακτικοί θαμώνες και «αισθανθούν άνετα», η συσκευή ενεργοποιείται, ανοίγει η ενδιάμεση πλατφόρμα και οι αρουραίοι καταλήγουν στο κάτω μέρος της συσκευής. Αυτός ο χώρος λειτουργεί ως χώρος αποθήκευσης των αρουραίων.

Στον πάτο της συσκευής υπάρχει μία μπλε φόρμουλα, για τον οποία ο Webster λέει πως είναι κυρίως αλκοόλ. Η μυρωδιά στην ουσία προκαλεί αναθυμιάσεις και οι αρουραίοι αναισθητοποιούνται.

Κριτική για την ποντικοπαγίδα

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οπαδοί αυτής της μεθόδου. Η PETA, η ΜΚΟ για την πολιτισμένη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, προτιμά ο έλεγχος στον πληθυσμό των τρωκτικών να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο: τον καθαρισμό των σκουπιδιών και τη σφράγιση των σημείων εισόδου, «όχι να βρίσκονται νέοι τρόποι να βασανίζει και να σκοτώνει κάποιος μικρά ζώα που απλώς προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους, όπως κάθε άλλος Νεοϋορκέζος », ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Η Rat Trap Distribution ιδρύθηκε το 2019 από τον Pat Marino, κάτοικο του Yonkers, στην κομητεία Westchester. Δεν είχε υπόβαθρο στη διαχείριση παρασίτων, αλλά είχε ακούσει για το ιταλικό προϊόν και είδε μια επιχειρηματική ευκαιρία. Έγινε ο μοναδικός διανομέας στις ΗΠΑ και μισθώνει τη συγκεκριμένη συσκευή έναντι 250 δολ. το μήνα.

Την ίδια ώρα, δύο αρουραίοι μπορούν να αποκτήσουν έως και 15.000 απογόνους σε ένα χρόνο, σύμφωνα με το National Geographic, γεγονός που δυσχεραίνει τις συνθήκες. Οι έρευνες για την αντιμετώπιση των αρουραίων στη Νέα Υόρκη, κυρίως από εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, αυξήθηκαν αυτό το φθινόπωρο, ενώ μέχρι στιγμής, 150 με 175 παγίδες έχουν εγκατασταθεί στην πόλη, από το Williamsburg μέχρι το West Harlem.

Για τους νέους πελάτες, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η περίοδος αναμονής πριν ενεργοποιηθεί η συσκευή, λέει ο κατασκευαστής καθώς θέλουν να δουν άμεσα αποτελέσματα. Στην περιοχή της West 90th Street, τον Αύγουστο εγκαταστάθηκαν αρκετές τέτοιες παγίδες και αιχμαλωτίστηκαν εκατοντάδες αρουραίοι από τότε. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι έχει μειωθεί ο πληθυσμός τους.

Comments are closed.


Recent Posts

Ανατροπή: To προγραμματισμένο σεξ είναι 100 φορές καλύτερο

Σεξ: Δεν είναι ακραίος ο ισχυρισμός, πως αρκετοί από εμάς δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε σωστά στην καθημερινότητά μας εάν…

2 λεπτά ago

Νενέκος: O «Εφιάλτης» της Επανάστασης του 1821

Ο Δημήτρης Νενέκος, ο Αχαιός οπλαρχηγός που προσκύνησε τον Ιμπραήμ, έμεινε στην ιστορία για την προδοσία του απέναντι στους Επαναστάτες…

2 ώρες ago

25η Μαρτίου: Η ιστορία της ελληνικής σημαίας

Το ιερότερο σύμβολο του Έθνους μας, η ελληνική σημαία, περικλείει στις πτυχές της τους αγώνες των Ελλήνων, εκφράζοντας εθνική ενότητα,…

4 ώρες ago

Ακρίβεια: Τα πέντε καθημερινά προϊόντα που πληρώνουμε χρυσάφι

Τι κι αν ο πληθωρισμός έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών, οι καταναλωτές στην Ελλάδα συνεχίζουν να πληρώνουν…

5 ώρες ago

Συναγερμός για εξαφάνιση 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Εξαφάνιση του Βασίλειου Τουρβαλή, 20 ετών από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, τα ίχνη του νεαρού χάθηκαν…

5 ώρες ago

Πτώμα μετανάστη εντοπίστηκε σε χωράφι στο Διδυμότειχο

Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 χρόνων βρέθηκε νεκρός στο Διδυμότειχο. Το πτώμα εντόπισε αγρότης σε χωράφι ανάμεσα στα χωριά Ασημένιο…

5 ώρες ago