Νέα Υόρκη: Οι ποδηλατόδρομοι μείωσαν την κίνηση

Παρά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου της Νέας Υόρκης να δημιουργήσει ποδηλατοδρόμους στο Μανχάταν, εν μέσω φόβων ότι θα επιδείνωνε το κυκλοφοριακό πρόβλημα, τα συμπεράσματα έκθεσης της αρχής μεταφορών της πόλης δείχνουν ότι η κατάσταση βελτιώθηκε έστω και λίγο σε κάποιες περιοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους New York Times, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, η μέση ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 7% από το 2008, παρά τη μικρή αύξηση των οχημάτων (από 756.000, το 2008, σε 764.000, το 2011). Εάν όμως χρησιμοποιηθεί το 2009 ως έτος αναφοράς σε σχέση με σήμερα, η αύξηση των ταχυτήτων δεν ξεπερνά το ισχνό 0,3%.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα κοινόχρηστων ποδηλάτων της Νέας Υόρκης, έχει 75.000 μέλη με ετήσιες συνδρομές.

Οι υπολογισμοί έγιναν με τη βοήθεια δεδομένων που συλλέχθηκαν από τα GPS των ταξί, με βάση την απόσταση και τη διάρκεια των διαδρομών και λαμβάνοντας υπόψη την κυκλοφοριακή συμφόρηση ή τις στάσεις στους φωτεινούς σηματοδότες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ, ΜΕΙΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ, Ν ΥΟΡΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!