Ναζιστική σημαία τυπωμένη στις σκάλες εμπορικού κέντρου (βίντεο)

Σοκαριστικές, ακόμα και για τα δεδομένα της σημερινής Ουκρανίας, είναι οι εικόνας που έρχονται από το εμπορικό κέντρο “Gorodok” στο Κίεβο, όπου σε κεντρική σκάλα του κτιρίου εικονίζεται αποτυπωμένη πάνω στα σκαλοπάτια, το μοτίβο της σημαίας των ναζί. Προφανώς μια τέτοια εικόνα δε βρέθηκε εκεί μόνη της, αλλά με συνειδητή ευθύνη των υπεύθυνων του εμπορικού κέντρου.

Το βίντεο, σύμφωνα με τον Έντουαρντ Ντολίνσκι, διευθυντή του Εβραϊκού Συμβουλίου της Ουκρανίας, που το αναπαρήγαγε στο Twitter, προέρχεται από γυναίκα που το τράβηξε με το κινητό της το περασμένο Σάββατο. Μπορεί η ίδια να εμφανίζεται εμφανώς αγανακτισμένη και να λέει κάτι για φασισμό στην Ουκρανία, δυστυχώς όμως οι πελάτες που διακρίνονται στο βίντεο, εμφανίζονται ατάραχοι να περπατούν πάνω ή δίπλα από τα σκαλιά με τον αγκυλωτό σταυρό.

Το πρόσωπο του τέρατος εξάλλου έχει γίνει καθημερινότητα στο Κίεβο και ολόκληρη τη χώρα, με την πρωτεύουσα να γίνεται συχνά πυκνά θέατρο εθνικιστικών κι ακροδεξιών παρελάσεων, όπως το περασμένο Σάββατο, όταν πραγματοποιήθηκε πορεία προς τιμήν της 125ης επετείου από την ίδρυση της εθνικιστικής ουκρανικής οργάνωσης “Sokil”, με τους συμμετέχοντες να φέρουν πυρσούς και νεοναζιστικά σύμβολα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΚΑΛΕΣ, ΚΕΝΤΡΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ, ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΤΥΠΩΜΕΝΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!