Νάουσα: Εγκαίνια έκθεσης κειμηλίων των Βαλκανικών Πολέμων

Η έκθεση φωτογραφιών και κειμηλίων με θέμα τους Βαλκανικούς πολέμους 1912-1913 και την απελευθέρωση της Μακεδονίας, εγκαινιάστηκε στην αίθουσα τέχνης «Ναϊάς» στη Νάουσα το βράδυ του Σαββάτου (2/3) από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός για την πόλη την φιλοξενία της έκθεσης του ΥΜΑΘ με τα αξιόλογα εκθέματα που περιλαμβάνει. Επεσήμανε τη μεγάλη συνεισφορά της Νάουσας στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, αλλά και το σεβασμό των Ναουσαίων στην ιστορία και την παράδοση. Υπογράμμισε ότι στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα, απαιτείται ενότητα και κοινή προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Ευχαρίστησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και τον κ. Καράογλου για τη συνεργασία στη διοργάνωση της έκθεσης, αλλά και την υποστήριξη του ΥΜΑΘ στις εκδηλώσεις της εφετινής Αποκριάς.

Εγκαινιάζοντας την έκθεση, ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στο σκοπό και τη σημασία της, τονίζοντας ότι πρόκειται για την πλουσιότερη έκθεση που διοργανώθηκε με θέμα την απελευθέρωση της Μακεδονίας, ότι περιλαμβάνει πολλά εκθέματα της εποχής, ενδιαφέρουσες πληροφορίες, έγγραφα και βιβλία που συμβάλλουν στην αποκρυπτογράφηση των ιστορικών γεγονότων των Βαλκανικών πολέμων. Σημείωσε ότι το υλικό της περιοδεύουσας έκθεσης συγκεντρώθηκε με ιδιαίτερη επιμέλεια από το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και τον Δ/ντή κ. Βασίλειο Νικόλτσιο και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Χαρακτήρισε τα κειμήλια, αξιόλογα κομμάτια του ένδοξου παρελθόντος και της ψυχής μας.

Ακολούθησε η ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων μεταξύ υπουργού και δημάρχου και στη συνέχεια ο κ. Νικόλτσιος, ξενάγησε επισήμους και κοινό στο χώρο της έκθεσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Μητροπολίτης Βέροιας και Ναούσης Παντελεήμων, οι βουλευτές κ.κ. Τσαβδαρίδης, Βεσυρόπουλος και η κ. Μπατσαρά, ο Διοικητής του ΒΣΣ κ. Τόπης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αδαμίδης και Βράντσης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην βουλευτής κ. Φωτιάδης, ο πρώην νομάρχης κ. Σπάρτσης,  εκπρόσωποι συλλόγων και αρκετοί πολίτες.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Ναϊάς» μέχρι την Τετάρτη 13 Μαρτίου και θα λειτουργεί για το κοινό το πρωί, τις ώρες από 10:00 έως 13:00 και το απόγευμα  18:00-21:00.

Πληροφορίες: Δήμος Νάουσας-Γραφείο Πολιτισμού τηλ. 23323 50360.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΚΘΕΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!