«Ναι» των Ελβετών στη φορολογική μεταρρύθμιση

  • Απο stergios
  • 19 Μαΐου 2019 - 14:53
  • Comments Off

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα οι Ελβετοί για τη συμμετοχή τους σε δημοψηφίσματα για τη μεταρρύθμιση του συστήματος εταιρικής φορολόγησης της χώρας, αλλά και νέα μέτρα για την οπλοκατοχή.

Το νέο φορολογικό καθεστώς θα αντικαταστήσει ειδικά «παραθυράκια» που απολαμβάνουν οι πολυεθνικές, αλλά που θα πρέπει η Ελβετία να τα καταργήσει, ώστε να συμμορφωθεί με τους διεθνείς κανονισμούς.

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι είχαν απορρίψει προ διετίας τη φορολογική μεταρρύθμιση, αν και αυτή τη φορά αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως.

Ως προς την οπλοκατοχή, η ανάγκη για περιορισμούς στα ημι-αυτόματα πυροβόλα όπλα επίσης έρχεται σε συμμόρφωση των κανονισμών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Παρότι η Ελβετία δεν είναι μέλος της Ε.Ε., ανήκει στην περιοχή Σένγκεν και γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει την υφιστάμενη νομοθεσία, υιοθετώντας το πιο αυστηρό ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Όπως μετέδωσε το ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο SRF, οι Ελβετοί ψήφισαν υπέρ των αυστηρότερων κανονισμών για τα όπλα, με 67% υπέρ και 33% κατά.

Παράλληλα, ενέκριναν με 66% υπέρ και 34% κατά και τη μεταρρύθμιση του συστήματος εταιρικής φορολόγησης, σε μια απόφαση που, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ούλι Μάουρι, απομακρύνει την «υπαρξιακή απειλή» για το ρόλο της Ελβετίας ως επιχειρηματικού κέντρου.

Η ψήφος για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τη χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών συστημάτων βάζει τέλος στην αντιπαράθεση για την ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των πολυεθνικών από την Ελβετία. Η αποδοχή ήταν ζωτικής σημασίας ώστε να αποφευχθεί η μετατροπή της χώρας σε «παρία» μεταξύ των χωρών με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, δήλωσε ο κ. Μάουρερ.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!