« Να συνυπάρξουν αρχαία και μετρό»

Υπέρ της διατήρησης των εντυπωσιακών αρχαιολογικών ευρημάτων που εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών για τη διάνοιξη του σταθμού Βενιζέλου του μετρό στη Θεσσαλονίκη, τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας. «Πληροφορούμαι ότι υπάρχουν οκτώ τεχνικές προτάσεις. Μόλις υπάρξει η συνισταμένη μελέτη που θα θέτει το θέμα με όρους τεχνικά παραδεκτούς το έργο θα μπορέσει να συνεχίσει επιτυχώς χωρίς πρόσθετες καθυστερήσεις».

«Η λογική του …ή μετρό ή αρχαία είναι απαράδεκτη. Αποδεχόμαστε να αποσπασθούν τα αρχαία και να επανατοποθετηθούν στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Η συνύπαρξη των αρχαιοτήτων με το αναπτυξιακό έργο του μετρό είναι ο βασικός γνώμονας για την εξεύρεση λύσης» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Της ίδιας άποψης είναι και  δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που ανακοίνωσε ότι συστήθηκε ήδη τριμερής επιτροπή μεταξύ εκπροσώπων της εταιρείας ΜΕΤΡΟ, του ΑΠΘ και του ΤΕΕ η οποία και θα συνδιαμορφώσει (στη συνεδρίαση της επόμενης Πέμπτης) κοινή πρόταση (πάντα με το δεδομένο της τελικής συνύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων και τεχνικού έργου του μετρό). Η πρόταση της επιτροπής θα αποσταλεί στο υπουργείο για την τελική της έγκριση.

 

 

 

 

 

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΤΡΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΡΧΑΙΑ


Αφήστε μια απάντηση