Ν. Υόρκη: Ο .. Μάρξ (!) στο επίκεντρο της δημοτικής μάχης

Το «σαντινιστικό» παρελθόν του Δημοκρατικού υποψηφίου για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ήρθε να αναστατώσει την εκστρατεία του, προσφέροντας ένα απρόσμενο δώρο στον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Τζο Λιότα, ο οποίος υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις.

Η διαμάχη ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από ένα άρθρο των New York Times, στο οποίο η έγκυρη εφημερίδα ασχολούνταν με την «αριστερίστικη» νιότη του υποψηφίου. Αφηγούνταν πώς ο 52χρονος σήμερα Ντε Μπλάζιο υπήρξε θαυμαστής της επανάστασης των Σαντινίστας στη Νικαράγουα. Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο είχε επίσης επιλέξει μετά το γάμο του να περάσει το μήνα του μέλιτος στην Κούβα, αψηφώντας το γεγονός ότι απαγορευόταν στους Αμερικανούς να ταξιδεύουν εκεί.

Το παρελθόν του ως συμπαθούντος των Σαντινίστας – το οποίο δεν έχει διαψεύσει – έγινε αμέσως αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Τζο Λιότα, ο οποίος τον ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση στις δημοσκοπήσεις.

«Η στρατηγική της πάλης των τάξεων που ακολουθεί ο Μπλάζιο στη Νέα Υόρκη βγαίνει κατ’ ευθείας από κάποιο μαρξιστικό βιβλίο», υποστήριξε ο Λιότα στον ιστότοπό του στο Internet.

«Τώρα γνωρίζουμε γιατί», πρόσθεσε ζητώντας από τον ντε Μπλάζιο να «δώσει εξηγήσεις στις εκατοντάδες χιλιάδες των Νεοϋορκέζων που έχουν διαφύγει από τη μαρξιστική τυραννία στην Ασία, την κεντρική Αμερική και πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα στην Ανατολική Ευρώπη».

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΑΡΞ, ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, Ν ΥΟΡΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!