«Μπούμερανγκ» για τη Google το πρωταπριλιάτικο αστείο της στο Gmail

Ένα κουμπί- πρωταπριλιάτικο αστείο που είχε βάλει στο Gmail απομάκρυνε η Google, μετά από αντιδράσεις ανά το Ίντερνετ, καθώς προκάλεσε προβλήματα που δεν αναμένονταν- πολλά εκ των οποίων σε χώρο εργασίας.

Το κουμπί αυτό εμφανίστηκε δίπλα στο κανονικό κουμπί αποστολής (send) του Gmail και επέτρεπε στους χρήστες να κλείσουν ένα email thread στέλνοντας ένα gif με ένα «minion» (τα γνωστά κίτρινα πλασματάκια από το «Despicable Me») να ρίχνει ένα μικρόφωνο.

Στα forums της Google ωστόσο υπήρξε θύελλα διαμαρτυριών, με αποτέλεσμα την ταχεία απόσυρσή του και τη «συγγνώμη» της εταιρείας, που σε ανακοίνωσή της έγραψε ότι «φέτος φαίνεται πως κάναμε τελικά φάρσα στους εαυτούς μας», καθώς το πρωταπριλιάτικο αστείο προκάλεσε «πιο πολλούς πονοκεφάλους παρά γέλια».

Το «mic drop» είναι ένα δημοφιλές meme στο Ίντερνετ, που σηματοδοτεί αυτό που θα λέγαμε «τελεία και παύλα» σε συζητήσεις. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, εξαιτίας του «MicDrop», κάποιος ισχυρίστηκε σε forum πως έχασε τη δουλειά του, καθώς «έστειλε» το email με τα κείμενα που έπρεπε να στείλει εντός προθεσμίας με το MicDrop. Κάποιος άλλος έγραψε ότι μετά από συνεντεύξεις τριών μηνών σε μια εταιρεία έστειλε ένα «mic drop» email στο τμήμα ΗR, ενώ άλλος ανέφερε ότι το MicDrop επηρέασε σημαντικό email που προοριζόταν για 30 παραλήπτες.

Η εταιρεία παρόλα αυτά αποκάλυψε και κάποια πρωταπριλιάτικα βίντεο, μεταξύ των οποίων ένα για υπηρεσία παραδόσεων με αλεξίπτωτο και ένα «actual reality» headset. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως το Gmail είχε ανακοινωθεί την 1η Απριλίου 2004, προκαλώντας ερωτηματικά για το αν επρόκειτο για φάρσα από τον αμερικανικό κολοσσό.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, GOOGLE, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, GMAIL, ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!