Μπολσονάρου: Θα δεχθεί βοήθεια για τον Αμαζόνιο μόνο…αν ανακαλέσει ο Μακρόν

Έτοιμος να ζητήσει τη βοήθεια των επτά πλουσιότερων οικονομιών του πλανήτη (G7) δηλώνει ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται στην Αμαζονία, αφήνοντας πίσω του μία τέραστια οικολογική καταστροφή. Ωστόσο, θέτει έναν όρο: «να αποσύρει τις προσβολές του» ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν πάρει φωτιά.

«Κατ΄αρχάς ο κύριος Μακρόν πρέπει να αποσύρει τις προσβολές που πρόφερε σε βάρος μου» είπε ο ακροδεξιός πρόεδρος, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο για την περιβαλλοντική πολιτική του και την αμφισβήτηση της κλιματικής αλλαγής.

«Κατ΄αρχάς με χαρακτήρισε ψεύτη και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, είπε πως η κυριαρχία μας στην Αμαζονία είναι ένα ανοικτό θέμα» συνέχισε ο Μπολσονάρου λίγο πριν συναντηθεί με τους εννέα κυβερνήτες των Πολιτειών της Αμαζονίας, για να ξεκαθαρίσει πως «προτού συζητήσω και δεχθώ οτιδήποτε από τη Γαλλία, θα πρέπει να ανακαλέσει».

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ, η Μπραζίλια απέρριψε τη βοήθεια ύψους 20 εκατ. δολαρίων την οποία πρότειναν οι G7 για την, καλώντας τον Γάλλο πρόεδρο να ασχοληθεί «με το σπίτι του και τις αποικίες του».

«Ευχαριστούμε, αλλά τα μέσα αυτά ίσως να είναι πιο προσήκον να διατεθούν για την αναδάσωση της Ευρώπης» ήταν το ειρωνικό σχόλιο του Ονίξ Λορενζόνι, γενικού γραμματέα της βραζιλιάνικης προεδρίας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΑΚΡΟΝ, ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ, ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!