μπολσονάρου-σε-δημοσιογράφο-σκάσε-δε-770950
ΚΟΣΜΟΣ | 23.06.2021 | 17:45

Μπολσονάρου σε δημοσιογράφο: Σκάσε! Δεν φοράω μάσκα και πάω όπου θέλω, όπως θέλω, εντάξει;

Mια απίστευτη επίθεση κατα του μεγαλύτερου ομίλου ενημέρωσης της Βραζιλίας εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

“Σκάσε! Είστε απατεώνες. Κάνετε σάπια δημοσιογραφία που δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Καταστρέφετε την βραζιλιάνικη οικογένεια, την βραζιλιάνικη θρησκεία”, φώναξε έξω φρενών σε μια δημοσιογράφο του TV Globo, η οποία του έθετε ερώτηση για την χρήση προστατευτικής μάσκας έπειτα από στρατιωτική τελετή στην Γκουαρατινγκέτα, στην πολιτεία του Σάο Πάολο.

Η δημοσιογράφος του υπενθύμισε κυρίως ότι του επιβλήθηκαν πρόστιμα σε αρκετές βραζιλιάνικες πολιτείες επειδή έλαβε μέρος σε συγκεντρώσεις χωρίς προστατευτική μάσκα.

“Πάω όπου θέλω όπως θέλω, εντάξει; Αν δεν θέλετε να φοράτε μάσκα μην φοράτε”, συνέχισε, προτού βγάλει απότομα την δική του. “Να, μπορείτε να το βάλετε αυτό στο τηλεοπτικό σας δελτίο: δεν φοράω μάσκα στην Γκουαρατινγκέτα! Ικανοποιήθηκες τώρα;”, φώναξε ο επικεφαλής της άκρας δεξιάς, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να τα βάζει με τα μέσα ενημέρωσης, κυρίως τον όμιλο Globo, από τότε που ξεκίνησε την προεδρική του θητεία, τον Ιανουάριο του 2019.

“Το Globo είναι ένα μέσο για τα σκατά (…) Αυτοί που παρακολουθούν (αυτό το κανάλι) πέφτουν θύμα παραπληροφόρησης. Θα έπρεπε να ντρέπεστε”, συνέχισε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζαΐχ Μπολσονάρου εκφοβίζει δημοσιογράφους. “Θέλω να σου κλείσω το στόμα με γροθιές”, απάντησε τον Αύγουστο του 2020 σε ρεπόρτερ της εφημερίδας O Globo, ο οποίος τον ρωτούσε για φήμες για ύποπτες πληρωμές στον λογαριασμό της συζύγου του Μισέλ.