μπιλ-γκέιτς-η-συνταγή-επιτυχίας-του-γι-949245
ΚΟΣΜΟΣ | 14.12.2021 | 06:00

Μπιλ Γκέιτς: Η συνταγή επιτυχίας του για τον νυχτερινό ύπνο

Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ, ο Μπιλ Γκέιτς σας έχει τη δική του πρόταση. Η νυχτερινή ρουτίνα του ιδρυτή της Microsoft βασίζεται σε δύο απλές και εύκολες συνήθειες που έχουν σαν σκοπό να… απελευθερώσουν το μυαλό από τις υποχρεώσεις και τα προβλήματα, ώστε ο οργανισμός να νυστάξει και να κοιμηθεί καλύτερα.

Η πρώτη συνήθεια είναι να πλένετε τα πιάτα μετά το δείπνο. «Πλένω τα πιάτα κάθε βράδυ, μετά το δείπνο» είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Η συνταγή της επιτυχίας

Αν κάποιος ασχολείται με το τηλέφωνο του, ή τσεκάρει τα email του ή βλέπει τις βραδινές ειδήσεις, δεν μπορεί να ηρεμήσει και να «αδειάσει» το μυαλό του. Όμως, απλές συνήθειες όπως το πλύσιμο των πιάτων καταλαγιάζουν το άγχος και αποσπούν το μυαλό από τα προβλήματα.

Η δεύτερη αγαπημένη βραδινή συνήθεια του κ. Γκέιτς είναι το διάβασμα. Ειδικά δε, πριν πάει κανείς στο κρεβάτι, το μυαλό «αδειάζει» από τις καθημερινές σκέψεις και παράλληλα νυστάζει.

«Διαβάζω το λιγότερο μία ώρα, σχεδόν κάθε βράδυ. Είναι μέρος της νυχτερινής μου συνήθειας για να νυστάξω» είχε αποκαλύψει στους Seattle Times.