μπάιντεν-δημοσκόπηση-πέφτει-κατακόρ-762585
ΚΟΣΜΟΣ | 21.01.2022 | 12:16

Μπάιντεν-Δημοσκόπηση: Πέφτει κατακόρυφα η δημοτικότητά του

Την αποδοκιμασία τους εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών για τον τρόπο που ο Μπάιντεν χειρίζεται την προεδρία, σύμφωνα με έα δημοσκόπηση από το «Associated Press» και το Κέντρο Ερευνών Δημοσίων Υποθέσεων «NORC».

Η δημοσκόπηση έρχεται με το κλείσιμο ενός έτους από τότε που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε καθήκονται.

Ειδικότερα, περισσότεροι Αμερικανοί αποδοκιμάζουν παρά εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο Μπάιντεν χειρίζεται τη δουλειά του ως πρόεδρος (56% και 43%). Μέχρι στιγμής, μόλις το 28% των Αμερικανών δηλώνει ότι θέλει ο Μπάιντεν να είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2024, συμπεριλαμβανομένου μόνο του 48% των Δημοκρατικών.

Μόλις το 45% δηλώνει ότι εγκρίνει τον χειρισμό του Covid-19 από τον Μπάιντεν, από 57% τον Δεκέμβριο και από 66% τον Ιούλιο του 2021. Οι Αμερικανοί είναι ακόμη πιο απογοητευμένοι για τον χειρισμό του στην Οικονομία, με μόλις το 37% να τον εγκρίνει.

Ο ίδιος, ερωτηθείς την Τετάρτη σε μια ευρεία συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη δημοτικότητά του, απάντησε: «Δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο, το 59% των Αμερικανών είχε δηλώσει ότι ενέκρινε την απόδοση του Μπάιντεν σε μια δημοσκόπηση του «AP-NORC». Η βαθμολογία αποδοχής του μειώθηκε στο 50% μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά τη χαοτική και αιματηρή απόσυρση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν και εν μέσω αυξανόμενων μολύνσεων από κορωνοϊό και των άβολων προσπαθειών της κυβέρνησης να προωθήσει οικονομικές, υποδομές και φορολογικές πολιτικές μέσω του Κογκρέσου.