μπαχτσελί-δικά-μας-πλέον-τα-δωδεκάνησ-977782
ΚΟΣΜΟΣ | 04.10.2022 | 12:31

Μπαχτσελί: Δικά μας πλέον τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Β. Αιγαίου

Στα άκρα έχει φτάσει πλέον η τουρκική προκλητικότητα με τον πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί να δηλώνει μιλώντας στην ΚΟ του πολιτικού του σχηματισμού, ότι τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ανήκουν πλέον στην Τουρκία.

“Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες. Στην Ελλάδα μάλιστα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα” ισχυρίστηκε, για να συνεχίσει:

“Ανακοινώνω στον κόσμο, δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή” ανέφερε μάλιστα ο εθνικιστής πολιτικός.

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας, έχουμε νίκες να φτάσουμε” ανέφερε στο εθνικιστικό κρεσέντο του.

Το νέο προκλητικό κρεσέντο Μπαχτσελί έρχεται μία ημέρα μετά τη νέα τουρκική προσπάθεια να δημιουργηθεί νέα εστία έντασης με αφορμή να κατοχυρωθεί η “γαλάζια πατρίδα” μέσω Λιβύης.

Η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας χθες Δευτέρα στη Λιβύη-παρουσία ηχηρών ονομάτων του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Χουλουσί Ακάρ- για έρευνα υδρογονανθράκων στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, ρίχνει μία τορπίλη στην περιφεριακή σταθερότητα, με την Τουρκία να κλιμακώνει τις ενέργειες της, αυτή τη φορά επί του πεδίου και όχι μέσω της ρητορικής.