Μόσχα: Παράλογα τα περί ανάμιξης 13 Ρώσων στις εκλογές των ΗΠΑ

Παράλογες χαρακτήρισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τις αιτιάσεις για ανάμιξη 13 Ρώσων πολιτών στις αμερικανικές εκλογές το 2016.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα διερωτήθηκε: «13 άνθρωποι αναμίχθηκαν στις εκλογές των ΗΠΑ; 13 εναντίον μυστικών υπηρεσιών με προϋπολογισμό δισεκατομμυρίων; Εναντίον υπηρεσιών κατασκοπείας και αντικατασκοπίας, εναντίον των πιο σύγχρονων τεχνολογιών;».

Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ενόρκων παρέπεμψε νωρίτερα 13 Ρώσους και 3 ρωσικές οντότητες με την κατηγορία της «συνωμοσίας» και της ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές και τις πολιτικές διαδικασίες.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ροντ Ροζενστάιν, οι 13 Ρώσοι υπήκοοι και οι τρεις ρωσικές οντότητες είχαν ξεκινήσει έναν «πόλεμο πληροφοριών». Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι στο κατηγορητήριο δεν διατυπώνεται κανένας ισχυρισμός ότι η ανάμιξη αυτή επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΟΣΧΑ, ΗΠΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!