μωρό-γεννήθηκε-σχεδόν-5-κιλά-και-αυτές-ε-1020490
ΚΟΣΜΟΣ | 04.02.2023 | 18:00

Μωρό γεννήθηκε σχεδόν 5 κιλά και αυτές είναι οι πρώτες του φωτογραφίες

Η Monet Nicole έχει παρευρεθεί σε περισσότερες από 100 γέννες και με τον φωτογραφικό της φακό απαθανατίζει τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα από κάθε στάδιο του τοκετού. Θεωρείται μία από τις πιο καταξιωμένες φωτογράφους στην περιοχή του Denver και το προφίλ της στο Instagram έχει πάνω από 159 χιλιάδες ακολούθους.

Μέσα από αυτό το προφίλ μοιράζεται στιγμές, εμπειρίες, ιστορίες μαμάδων. Οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν γιατί είναι ρεαλιστικές και αποτυπώνουν την ατόφια ομορφιά της γέννας. Άλλες αποτυπώνουν στιγμιότυπα τοκετού στο σπίτι, άλλες στο μαιευτήριο, άλλες στο νερό.

Η κάθε γέννα για την Monet είναι διαφορετική και κάθε μία από αυτές που έχει παρευρεθεί αποτελεί για εκείνη μία ιδιαίτερη εμπειρία.

Σε πρόσφατη ανάρτησή της δημοσίευσε φωτογραφίες ενός νεογέννητου που ζύγιζε σχεδόν πέντε κιλά. Στη δημοσίευσή της η φωτογράφος έγραψε:

«Όταν γεννάς σχεδόν ένα μωρό που είναι σχεδόν πέντε κιλά, όρθια στο νοσοκομείο.

Ο τοκετός παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου θέματα για φωτογράφιση. Δείχνει τι είναι ικανά τα σώματά μας να κάνουν.

(…)

Αυτή ήταν μία γέννα που κανονικά ήταν να πραγματοποιηθεί στο σπίτι. Πήγαμε σε ένα από τα τοπικά νοσοκομεία του Denver το οποίο παρέχει εξαιρετική βοήθεια σε όλους τους τοκετούς στο σπίτι που γίνονται στην περιοχή. Το να μπορείς να γεννήσεις σε ένα νοσοκομείο που σέβεται τις επιλογές σου μπορεί να κάνει τη διαφορά εάν προκύψει ανάγκη για μεταφορά.

Τι άλλο πρέπει να ειπωθεί;

Η μαμά γέννησε όρθια και είχε βοήθεια από μία εξαιρετική ομάδα μαιών

Το μωρό γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό σάκο

Το βάρος του ήταν σχεδόν 5 κιλά!

Είναι απίθανα τα σώματά μας, έτσι δεν είναι;»

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Monet Nicole στο Instagram.