Μόνο με διαβατήριο ή κάρτα το online πορνό στην Βρετανία

  • Απο stergios
  • 20 Απριλίου 2019 - 10:20
  • Comments Off

Αυστηρούς ηλικιακούς ελέγχους σε όλους τους επισκέπτες τους θα πρέπει να διενεργούν από τις 15 Ιουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο τα σάιτ που φιλοξενούν πορνογραφικό περιεχόμενο, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Το μέτρο θα απαγορεύσει την πρόσβαση σε online πορνογραφία σε ανήλικους, καθιστώντας την Βρετανία πρώτη χώρα παγκοσμίως που εφαρμόζει τόσο ενδελεχείς ελέγχους.

Η ηλικία των επισκεπτών θα μπορεί να εξακριβωθεί μέσω πιστωτικής κάρτας, διαβατηρίου, άδειας οδήγησης ή μηνύματος σε κινητό τηλέφωνο. Οι νέοι κανόνες αφορούν σάιτ όπου τουλάχιστον το ένα τρίτο του περιεχομένου είναι ερωτικό, και μόνον εφόσον υπάρχει εμπορική διάσταση, είτε μέσω συνδρομών είτε μέσω διαφημίσεων.

Οι ιστότοποι που δεν θα συμμορφωθούν θα μπλοκαριστούν πλήρως στο Ηνωμένο Βασίλειο ή θα χάσουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν υπηρεσίες online πληρωμής για τις συνδρομές που ζητούν από τους χρήστες τους.

Την ευθύνη για τους ελέγχους θα έχει το συμβούλιο που αξιολογεί τις κινηματογραφικές ταινίες και κρίνει σε ποιες ηλικίες θα επιτρέπεται η προβολή τους.

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει πως υπάρχει τεράστιος όγκος εύκολα προσβάσιμης πορνογραφίας στο διαδίκτυο, κι ότι η πρωτοβουλία της στηρίζεται από σχεδόν εννέα στους δέκα γονείς που έχουν παιδιά μεταξύ 7 και 17 ετών.

«Παιδιά μπορούν πολύ εύκολα να βρουν περιεχόμενο για ενήλικες online» δήλωσε η υπουργός ψηφιακής πολιτικής Μαργκό Τζέιμς. «Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο σε ό,τι αφορά το διαδίκτυο και αυτοί οι καινούργιοι νόμοι θα μας βοηθήσουν τα το πετύχουμε».

Οι επικριτές του νέου μέτρου αντιτείνουν πως αρκετοί έφηβοι θα βρουν τρόπο να προσπεράσουν τους ελέγχους, ή απλώς θα στραφούν στα σάιτ που έχουν μικρή ποσότητα πορνό και συνεπώς δεν θα καλύπτονται από τον νόμο.

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΠΟΡΝΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!